Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa hallitsevan Suomen Mestarin vieraaksi tiistaina. Harjoitusottelu Bolt Areenalla vihelletään käyntiin klo 18.00.

AC Oulun haaste on kotimaan kentillä suurin mahdollinen. HJK on maamme menestynein ja tunnetuin jalkapallo-organisaatio. Laivastonsiniset lähtivät silti luonnollisesti itseluottamusta uhkuen haasteen kimppuun.

Seurat ovat kohdanneet historian aikana Veikkausliigassa neljä kertaa ja edesmenneessä Liigacupissa kerran. Oululaiset eivät ole onnistuneet HJK:ta vielä voittamaan, mutta kaksi kertaa kohtaamiset ovat päättyneet tasatulokseen. Viimeisimmästä ottelusta on toki vierähtänyt yli kymmenen vuotta – lauantaina 7.8.2010 Castrenissa pelattu ottelu päättyi 1-1-tulokseen. AC Oulun maalista vastasi vasen puolustaja Niko Kukka, mutta HJK:n pelastajaksi nousi, kuinkas muuten, Juho ”Mäksä” Mäkelä.

HJK palasi viime kauden jälkeen Suomen Mestariksi ja lähtee alkavaan Veikkausliigakauteen suurimpana suosikkina. Talven Suomen Cupissa sen kone hieman yskähteli, mutta lauantaina Inter jäi täysin Klubin jalkoihin, kun se otti Suomen Cupin finaalipaikan 4-0-lukemin.

AC Oulun edellisestä ottelusta on vierähtänyt tovi, sillä Vaasan Palloseuraa vastaan pelatusta ottelusta on kulunut jo lähes kaksi viikkoa. Kyseissä ottelussa Laivastonsinisten peli loksahteli kohdilleen ja esitys oli varsin mainio. Lopputulos 3-1 olisi voinut olla suurinumeroisempi.

AC Oulun ja HJK:n organisaatioissa on paljon toisilleen tuttuja kavereita. AC Oulun valmennuskolmikko Jyrki Ahola, Teemu Tavikainen ja Markus Heikkinen ovat kaikki edustaneet helsinkiläisseuraa. Pelaajista Rafinhan nimi muistetaan HJK:n kannattajien keskuudessa monen menestystarinan yhteydessä. HJK:n nykypelaajista keskikenttämies Jair tuli Suomeen juuri AC Ouluun, jossa brassi nousi kukoistukseensa. HJK:n kabinettipeliä pyörittää Kiimingistä kotoisin oleva kehitysjohtaja Miika Takkula, joka pelasi AC Oulun paidassa 55 virallista ottelua kausien 2003-2006 aikana.

Kommentit

– Hyvä treeniviikko takana, joten hyvä fiilis pitkälle reissulle Helsinkiin. HJK on tietysti isoin mittari Suomessa. He pelasivat toki lauantaina Suomen Cupin ottelun Interiä vastaan, joten varmasti muutoksia kokoonpanossa heillä on. Materiaalia ja leveyttä toki riittää, joten odotan hyvää matsia ja tietysti erityisesti meidän puolelta, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko