Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen toisessa ottelussa Rovaniemen Palloseuran.

Rauno Ojasen valmentama AC Oulu ja ex-ACO Juha Malisen valmentama RoPS kohtaavat Oulussa Arina Areenalla maantai-iltana. Joukkueet ovat kohdanneet aikaisemmin toisensa virallisissa otteluissa kahdeksan kertaa. Otteluista kolme on päättynyt tasan, viisi kohtaamista on päättynyt rovaniemeläisjuhliin. Viimeksi virallisten otteluiden merkeissä joukkueet kohtasivat elokuussa 2012 Ykkösen ottelussa, jossa RoPS oli kotikentällään parempi luvuin 3-2. 

Joukkueet ovat silti varsin tuttuja toisilleen, sillä melkein joka vuosi ne ovat kohdanneet harjoitusotteluiden merkeissä. Juha Malisen lisäksi RoPS:n riveissä on pelannut viime vuosina oululaislähtöisistä pelaajista Antti Okkonen sekä Aapo Heikkilä. Viimeisimpänä joukkueen riveihin siirtyi viime kauden päätteeksi AC Oulusta Anselmi Nurmela

RoPS:n pelaajistossa on ollut suuri vaihtuvuus viime kauteen verrattuna. Seura on ilmoittanut että RoPS tulee olemaan kaudella 2017 entistä kotimaisempi. Myös joukkueen budjetti on laskenut huimasti. Anselmi Nurmelan lisäksi RoPS on hankkinut tälle kaudelle HJK:n organisaatiosta Lassi Järvenpään, Timo Stavitskin sekä Leo Väisäsen. Kakkosen maaliennätyksen haltija Sakari Tukiainen siirtyi RoPS-paitaan Viron liigasta. Sani Kaita ja Cem Felek ovat ainoat ulkomaalaispelaajat, jotka RoPS on hankkinut tällä preseasonilla. 

Kommentit

OPS:aa vastaan maalinteossa onnistunut laitapuolustaja Aleksi Lappalainen on innoissaan alkaneesta kaudesta. 

 

– Ollaan joukkueen kanssa hyvin aikataulussa, ja varsinkin tässä vaiheessa peli peliltä pitää pystyä tarjoaan parempaa ja kehittyneempää peliä. Meidän maaliin ei oo vielä tehty yhtään häkkiä tämän kauden peleissä, niin pidetään siitä kiinni. Parannettavaa löytyy ainaki pallonhallinnasta jota ei oo tarpeeks pystytty pitämään, ja näin pystyttäis kontrolloimaan peliä paremmin. Toivotaan että maanantaina on taas mökki täynnä Heinäpäässä, päättää Lappalainen.

 

Päävalmentaja Ojanen kertoo että joukkueen kehitysprosessi on vielä kesken. 

 

– Olemme katsoneet nyt myös hyökkäyspeliä läpi, mutta ymmärrettävästi se on vielä vaiheessa, koska jätkät vasta opettelevat tuntemaan toisiansa. Lähtökohtaisesti minua ei tällä hetkellä kiinnosta, ketä RoPS:lla pelaa maanantaina meitä vastaan, koska meidän pitää tässä vaiheessa kehittää meidän omaa peliämme. Nyt on treenattu fysiikkaa viime päivät, koska emme pääse tekemään pallotreenejä huonon hallitilanteen vuoksi. Lähdetään tottakai voittamaan, ja toivotaan että halli maanantai-iltana täynnä, kertoo kotisohvalta tavoitettu Ojanen. 

Kokoonpanotilanne

Pelaajistossa on ollut flunssaa liikkeellä sekä pientä lihaskireyttä. Pelaava kokoonpano selviää varmuudella vasta pelipäivänä. Jere Aallikko on varmuudella sivussa varvasmurtuman vuoksi. Näillä näkymin Aallikko toipuu HauPa-otteluun.