Ennakko Edustus

AC Oulu saa tänään vieraita Rovaniemeltä, kun mielenkiintoinen RoPS saapuu Raatin Stadionille. Haaste on kotijoukkueelle paras mahdollinen sillä rovaniemeläiset eivät ole hävinneet vielä otteluakaan ja se johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

Kovat ottelut siis jatkuvat, kun SJK:n lauantaina kaataneet oululaiset saavat Pohjoisen Derbyyn mieluisan vieraan. Revanssihengessä otteluun lähdetään, sillä RoPS otti kauden avausottelussa 1-0-kotivoiton. Rovaniemen keskuskentällä kaydyssä ottelussa voimasuhteet olivat vähintäänkin tasaiset, mutta yksi vastaisku riitti napapiirin sankareille. Avausottelun jälkeen RoPS:n kyyti ei ole hyytynyt, vaan se johtaa sarjaa kahdeksan voiton ja yhden tasapelin turvin peräti kahdeksalla pisteellä. AC Oulun kausi on ollut ailahteleva, mutta hyvänä päivänä se pystyy taatusti kaatamaan kenet tahansa. Kun kautta on pelattu yksi kolmannes, lähtee AC Oulu jatkamaan nousujohteista trendiään ja aiheuttamaan RoPS:lle kauden avaustappion.

Rovaniemen Palloseura vilisee mielenkiintoisia pelaajia – maalivahti Mikko Vilmunen on kaivanut pallon omasta verkostaan ainoastaan kolme kertaa, toppariosaston Obilor on väkivahva ilmassa ja maassa, keskikentällä peliä pyörittää Riveira ja maalinteossa on onnistunut kuusi kertaa Mika Lahtinen. AC Oulun kannattajia kiinnostaa myös taatusti Joonas Pennasen paluu Raattiin.

– Vaikka ensimmäisestä pelistä onkin jo aikaa, niin muistan hyvin meidän esityksen Rovaniemellä. Pelasimme vahvaa peliä, mutta emme kyenneet viemään hyökkäyksiä tarpeeksi päättäväisesti loppuun asti. Olemme taatusti petranneet tätä siitä ottelusta, mutta kyllä RoPS on ollut vahva tällä kaudella. Luottavaisena lähdemme kuitenkin kotiotteluun, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

Kotiyleisön tuki tulee tänään tarpeeseen ja epävakaisesta säästä huolimatta on Raattiin lupa odottaa mukavasti yleisöä, onhan kyseessä Ykkösen huippukamppailu sekä Pohjoisen Derby. AC Oulun ja Rovaniemen Palloseuran keskinäisistä otteluista ei ole koskaan puuttunut jännitettä, joten kannattaa saapua paikalle.

AC Oulu – RoPS 20.6. klo 18:30 @ Raatti