Ennakko Edustus

Maanantaina AC Oululla on jälleen mahdollisuus nousta Ykkösen sarjakärkeen. Laivastonsiniset ovat kohdanneet FC Hakan tällä kaudella jo kertaalleen, kun Valkeakoskella pelattu ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.

Maanantain otteluun lähdetään jälleen mielenkiintoisista asetelmista. AC Oululla on jälleen mahdollisuus nousta voitolla Ykkösen sarjakärkeen. Sarjaa johtaa tällä hetkellä JJK, jolla on kaksi pistettä enemmän kuin Laivastonsinisillä. JJK pelaa seuraavan ottelunsa vasta 31.7. Joten kauaa ei välttämättä AC Oulun sarjajohto kestäisi, mutta voitolla pystyisi antamaan enemmän painetta jyväskyläläisjoukkueelle. 

Haka löytyy sarjataulukon 6. sijalta, viisi pistettä AC Oulua jäljessä. Hakan kuntopuntari viidestä edellisestä ottelusta on ailahtelevainen. Kasassa on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi häviötä. Edellinen ottelu vieraissa Ekenäs IF:tä vastaan päättyi 2-1 tappioon. Pitää silti muistaa että Suomen Cupissa joukkue pääsi pitkälle, kun vasta SJK kaatoi sen välierissä lukemin 1-6. AC Oulun kuntopuntori viidestä edellisestä on komeaa luettavaa. Kasassa on neljä voittoa ja yksi tasapeli. Tosin yksi voitoista on kabinetin kautta saatu, kun Palloliitto hyväksyi AC Oulun vastalauseen koskien Jaro-vierasottelua. 

AC Oulun parhaana maalintekijänä jatkaa Aristote Mboma, joka on iskenyt 10 maalia tälle kaudelle. KPV-ottelussa Ykkösen kesäkuun pelaajan palkinnon saaneen Mboman ruuti on ollut märkää viime otteluissa. Toivotaan että maalihanat jälleen avautuvat. Hakan paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Veikkausliigassakin ihastuttanut nigerialaishyökkääjä Dudu kuudella osumalla. 

Hakalla on kasassa hyvin samantapainen joukkue kuten AC Oululla. Hakalla on riveissään paljon nuoria pelaajia, ja lisäksi muutama ulkomaalaispelaaja. Lisäksi joukkueiden pelitavat on hyvin samantyyppiset, joten Raatissa nähdään varmasti loistavaa suomalaista jalkapalloa. Tervetuloa Raattiin!

HUOM! Otteluun ei kannata saapua autolla, koska Qstockin rakentaminen käynnistyy Raatin alueella. 

Kommentit

– Viime kotiottelu oli meiltä ehjä suoritus. Meidän tulee pystyä pelaamaan vähintään samalla tavalla Hakaa vastaan. Haka on paremmin organisoitu joukkue kuin KPV, joten voi olla että Hakan voittaminen vaatii vielä enemmän töitä. Meidän täytyy jatkaa nöyrää puolustustyötä, ja olla vaarallisia hyökkäyspäässä, kuten olemme olleetkin. Kova peli varmasti tulossa, ja toivottavasti yleisöä löytää mahdollisimman paljon Raattiin. Loukkaantumisia meillä on tällä hetkellä valitettavan paljon, mutta menemme peli kerrallaan, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

 

– KPV-voiton jälkeen on ollut hyvä fiilis joukkueessa. Meillä oli muutama päivä lepoa ja omatoimista treeniä. Joukkue on nyt levännyt ja valmis. Ollaan treenattu kovaa nyt muutama päivä, ja käyty läpi KPV-ottelua sekä tulevaa Haka-ottelua. Meillä on hyvä draivi päällä ja lähdetään kovalla itseluottamuksella Hakan kimppuun, päättää AC Oulun laitahyökkääjä Juuso Kemppainen

Kokoonpanotilanne

Loukkaantumislistalla ovat edelleen Rasmus Karjalainen, Miroslav Paunovic, Petteri Pietola ja Antti Peura. Lisäksi Aleksi Lappalaisen pelaaminen on epävarmaa. 

Seuraa heitä

Onnistuuko maalitykki Aristote Mboma tällä kertaa maalinteossa? KPV-ottelussa maali oli lähellä, mutta nyt mies saa taas uuden mahdollisuuden. Gabriel Braga on myös parantanut otteita viime aikoina, joten häneltä voi odottaa tehoja Hakaa vastaan. Hakan 22-vuotias hyökkäyspään pelaaja Joni Mäkelä on tuttu nimi oululaisyleisölle. Mäkelä pelasi AC Oulussa kausina 2009-2013. Miten hän onnistuu entisen kotiyleisönsä edessä?