Ennakko Edustus

SJK Akatemia isännöi AC Oulua OmaSp stadionilla lauantaina klo 15.00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Kisastudio viritetään jälleen Wingerin tiloihin osoitteeseen Aleksanterinkatu 21.

SJK Akatemia ja AC Oulu kohtasivat Raatin stadionilla heinäkuun puolivälin tienoilla. Silloin kotijoukkue otti nihkeähkön esityksen jälkeen arvokkaan 1-0-voiton Aapo Heikkilän iskiessä ottelun ainokaisen. Talvella pelatussa Suomen Cupin ottelussa AC Oulu oli vahvempi 4-0-lukemin.

Yllä mainittua pidempää tilastokattausta ei näiden kahden joukkueen väliltä löydy, sillä AC Oulu ehti Ykkösessä tottua kohtaamaan tällä hetkellä Veikkausliigassa pelaavan SJK:n edustusjoukkueen. Nuo ottelut muistetaan erityisen värikkäinä ja kiihkeinä kohtaamisina.

SJK Akatemian kausi on ollut tulosten valossa vaikea. Joukkue on kerännyt 12 ottelusta yhteensä neljä pistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Joukkueen potentiaali, kuten Raatissa huomattiin, on kuitenkin tuloksia suurempi. Joukkueen rungon muodostavat nuoret suomalaispelaajat, mutta ottelusta riippuen kentällä on nähty vahvistuksia seuran edustusjoukkueesta. Oululaisittain kiinnostavimmat pelaajat mustapaidoissa ovat tervakaupungin kasvatit Sami Sipola, Kuutti Matila sekä Tobias Uusi-Autti.

AC Oulun kausi on sujunut hyvin. Joukkue majailee sarjakärjessä ilman tappioita. Joukkue hankki siirtoikkunan kynnyksellä edustusjoukkueelle kolme uutta pelaajaa, kun vanha tuttu maalivahti Tommi Lindholm sekä hyökkäyspään Fareed Sadat ja Jusif Ali liittyivät Laivastonsinisten rinkiin.

Kommentit

– SJK on täynnä nuoria ja taitavia pelaajia. Kesän ottelu Raatissa ei ollut meiltä paras esitys, mutta muistissa ovat SJK:n vahvuudet. Selvää kuitenkin on, että sellainen esitys ei huomenna riitä mihinkään. Pelillisesti pyritään samaan jatkuvuutta etenkin hyökkäyspeliin. Se tarkoittaa aloitteita selustaan ja uhkaa vastustajan puolustuslinjalle, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi perjantain harjoitusten alla.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella vain pelikieltoa kärsivä Loorents Hertsi.