Ennakko Edustus

Sunnuntaina Raatin stadionilla nähdään kauden paikallisin peli, kun AC Oulun lähin vastustaja Kokkolan Pallo-Veikot saapuvat Ouluun. Tarjolla on huippufutista, sillä molemmat joukkueet sijaitsevat sarjan kärkipäässä.

Kauden vahvasti aloittanut KPV saapuu pitkästä aikaa Ouluun pelaamaan Ykköstä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Oulussa virallisessa sarjapelissä viimeksi kaudella 2011. Tuolloin vierasjoukkue oli parempi maalein 0-1. Tulevana sunnuntaina ottelun lopputuloksena tulee olla jotakin aivan muuta. Tällä kaudella Laivastonsiniset ovat kohdanneet kerran vihreäpaitaisen KPV:n. Kokkolassa pelattu peli päättyi 2-2 tasatulokseen. Tuo ottelu tullaan muistamaan tulevaisuudessakin AC Oulun brassitaituri Gilberton ”eurogoal”-maalista

13 pelatun kierroksen jälkeen KPV on tippunut sarjakärjesta sijalle neljä, pisteitä heillä on kasassa 22. AC Oulun vuoristoradan omaisesti mennyt kausi on tuottanut niinikään 22 pistettä. Sarjasijoitus nousi yllättäen kaksi pykälää perjantaina, kun Palloliitto ilmoitti hyväksyneensä AC Oulun vastalauseen Jaro-ottelusta. Tällä hetkellä Laivastonsiniset ovat sarjassa siis komeasti toisena. AC Oulun ja koko Ykkösen maalipörssin kärjessä jatkaa Aristote Mboma, joka on iskenyt 10 maalia. Kokkolalaisten paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Washilly Tsibashu seitsemällä osumalla.

Kuntopuntari on kokkolalaisten puolesta karua luettavaa. Viidestä viime ottelusta KPV on saalistanut vain yhden voiton ja neljä ottelua on päättynyt tappioon. AC Oululla on mennyt paremmin, sillä viidestä ottelusta neljä (ml. Jaro-vierasottelu) on päättynyt oululaisten voittoon ja yksi ottelu tasapeliin. Toivotaan että Laivastonsinisten positiivinen tilasto saa jatkoa. 

Kommentit

– Me otamme heti alusta pallonhallinnan itsellemme ja pyrimme juoksuttamaan vastustajaa. KPV on kumminkin enemmän puolustava joukkue, joka panostaa vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Lisäksi emme saa provosoitua, koska KPV on joukkue joka käyttää kaikki mahdolliset keinot saavuttaakseen voiton. Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin ja samalla hiukan parannetaan. Sunnuntaina on varmasti luvassa mielenkiintoinen ottelu, jossa nähdään taistelua ja maalintekotilanteita, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

AC Oulun riveistä ovat edelleen poissa Petteri Pietola, Miroslav Paunovic sekä Antti Peura. Lisäksi Rasmus Karjalainen loukkasi tällä viikolla nilkkansa, joten hän on riveistä poissa muutaman viikon. 

Seuraa heitä

AC Oulun Aristote ”Totti” Mboma ei ole tehnyt yhtään maalia kolmeen viime otteluun. Joko nyt ruuti alkaa olla kuivaa? Oululaisista pelaajista katsojien kannattaa laittaa mieleen numero #21 ja nimi Juuso Kemppainen. Edellisessä ottelussa avaukseen päässyt nuorimies on energinen laitahyökkääjä, joten tehoja saatetaan nähdä myös häneltä.

 

Ei sovi myöskään unohtaa suomalaisten jalkapallon legendaa Markus Heikkistä, joka johtaa Laivastonsinisten puolustusta kokemuksellaan. Vierasjoukkueen pelaajista vaarallisia ovat Veikkausliiga-meritoitunut hyökkääjä Irakli Sirbiladze sekä Kokkolassa AC Oulua vastaan kaksi maalia iskenyt Washilly Tsibashu.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko