Ennakko Edustus

Kauan odotetussa ja paljon puhutussa Raatin uusitun stadionin avausottelussa on pelissä ennen kaikkea myös tärkeät sarjapisteet.

Lauantain ottelun alla suurin puheenaihe on itseoikeutetusti ollut tuliterän Raatin avaaminen, mutta joka tapauksessa itse ottelu on kaiken keskiössä.

– Meidän pitää keskittyä pelaamiseen, mutta totta kai Raatti antaa lisälatinkia ja varmasti kauden ennätysyleisö on paikalla. Mikä onkaan mahtavampaa kuin pelata Raatissa hienon yleisön edessä, tuohan se energiaa. Ja minä olen tehnyt Raatissa maaleja jo 80-luvulla, joten eiköhän se onnistu myös vuonna 2011, AC Oulun konkari Mika Nurmela heittää.

Vieraaksi saapuva FC Viikingit on Ykkösen kestomenestyjiä, joka keikkuu vuodesta toiseen sarjan kärkipäässä. Niin tälläkin kaudella, vaikka ennen pelien alkua Itä-Helsingin ylpeyden speluloitiin heikentyneen viime kaudesta muun muassa pitkäaikaisen päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen sekä muutaman saranapelaajan siirryttyä uusiin haasteisiin.

Punapaitojen kauden alku olikin hieman nihkeä, mutta nyt alla on neljä peräkkäistä tappiotonta ottelua kolmen voiton ja yhden tasapelin myötä. Sarjataulukossa Viikingit on viidentenä, vain pisteen verran AC Oulua jäljessä.

– Ekat pari peliä eivät olleet meiltä kovin hyvää suorittamista. Peli oli aikamoista hakemista, mutta nyt ollaan päästy hyvään vireeseen ja peli alkaa jo näyttämään siltä, miltä sen pitäisikin näyttää, kertoo nykyisin Viikinkejä edustava, kaudella 2009 AC Oulussa pelannut Joni Korhonen.

Kyseisellä kaudella kolme maalia AC Oulussa viimeistellyt Korhonen palaa pohjoiseen hyvällä mielellä.

– Oulusta jäi todella hyviä muistoja. Pelasimme hyvän kauden ja se palkittiin silloin Ykkösen voitolla. Muutenkin Oulu oli hieno kaupunki asua. Ihmiset ovat mukavia ja tunnelma peleissä oli loistava.

Lauantaina Korhonen edustaa kuitenkin vierasjoukkuetta, jonka muita avainpelaajia ovat muun muassa alakerran Tomi Nyman ja Jukka Hirvonen, keskikentän Heikki Pulkkinen sekä hyökkääjät Eero Peltonen ja kolme maalia iskenyt Ville Salmikivi.

– Siellä on tuttuja nimiä ja Viikingit on ehdottomasti sarjan kärkiporukoita. He pyrkivät meidän tapaan oikeasti pelaamaan jalkapalloa ja avaamaan peliä alhaalta lähtien. Nyt pääsemme testaamaan tämän hetken oman vireemme, Nurmela mainitsee.

AC Oululla on allaan on 1-0-vierasvoitto FC Espoosta, mutta edellisessä kotiottelussa siniset jäivät 1-1-tasapeliin HIFK:n kanssa.

– Kahdesta edellisestä ottelusta on neljä pistettä, mutta pelillisesti ne eivät missään nimessä olleet meidän kauden parhaita esityksiä. Noiden kahden pelin kaltaisella esityksellä emme pärjää Viikinkejä vastaan. Oman pelaamisen parantaminen on se keskeisin juttu koko kauttakin ajatellen, naulaa Nurmela.

Keskikentän kapellimestari kaipaa omiltaan petrausta ennen kaikkea puolustuspelaamiseen.

– Vastustajat ovat päässeet vähän turhan paljon paikkoihin. Omassa puolustus- ja syöttöpelissä on oltava huolellisempia ja kurinalaisempia. Myöskään pallollisen pelin kokonaisuus ei ole ollut tarpeeksi hyvää viime peleissä. Mutta ei minulla ole hetkenkään epäilystä, miksi emme pystyisi parantamaan, päättää Nure.

Tule, näe ja koe uudistunut AC Oulu sekä upea Raatin stadion!
AC Oulu – FC Viikingit Raatissa lauantaina klo 16.00 – tervetuloa!

LUE LISÄÄ ENNAKKOTUNNELMIA:
Malinen: Uutta, vanhaa, lainattua ja laivaston sinistä!
Kauppila palaa maskottipojan alkulähteille Raattiin
AC Oululla ja Viikingeillä pitkä yhteinen historia

(Toimitus)