Ennakko Edustus

Kamppailu tärkeistä sarjapisteistä jatkuu sunnuntai-iltana, jolloin AC Oulu kohtaa Espoon Leppävaaran urheilupuistossa FC Espoon. Oululaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina.

Matka Etelä-Suomeen tietää jälleen AC Oululle linja-autopenkkien kuluttamista keskellä kuumimpia helteitä. Tällä kertaa joukkue lähti reissun päälle lauantaina ja majoittuu ottelua edeltävän yön Riihimäellä. Näin Leppävaaran nurmelle päästään tuoreina.

Etukäteen ajateltuna sunnuntain taisto kuuluu niihin otteluihin, joista AC Oululle ei kelpaa muu kuin kolmen pisteen potti. Viime kaudella FC Espoo roikkui pitkään mukana jopa Ykkösen kärkikahinoissa ja sijoittui lopulta sarjanousijana hienosti kuudenneksi, mutta tällä kaudella kyyti on ollut huomattavasti kylmempää. Espoo on seitsemän ottelun jälkeen sarjajumbona saatuaan kasaan vain kaksi tasapelipistettä viiden tappion rinnalle.

Suurin syy espoolaisten laskusuhdanteeseen on selkeä: pitkä liuta avainpelaajia siirtyi viime kauden jälkeen uusiin maisemiin.

– Tämä on varmasti taas yksi sellainen ottelu, jota tulemme pallollisesti hallitsemaan, mutta ennakkosuosikin asema on aina myös haastava. Yksikään peli ei ole tässä sarjassa helppo, koska vastustaja yleensä puolustaa enemmän ja silloin on vaikeampaa tehdä maaleja. Haaste on siinä, miten nämä pelit käännetään voitoiksi, AC Oulun kapteeni Jani Kauppila painottaa.

Suurelle yleisölle tuttuja nimiä Espoon ryhmässä ei liiaksi ole, mutta esimerkiksi Claudio Matrone on tärkeä pelaaja joukkueen keskikentällä ja hyökkäyksessä viilettää Veikkausliigassakin esiintynyt Kalle Vasse. Joukkueen nimekkäin herra löytyykin kentän reunalta, sillä Espoon päävalmentajana toimii pitkän uran pelaajana tehnyt ja A-maajoukkueestakin tuttu Jussi Nuorela.

AC Oululla on sunnuntaina selkeänä missiona tehdä jälleen paluu voittojen tielle. Raskas viime viikko matkustuksineen toi pistepussiin neljä pojoa, mutta viikosta jäi hieman kitkerä maku tasapeliin päättyneen HIFK-kotimatsin myötä. Nyt alla on ehjä harjoitusviikko käytännössä täydellä pelaajaryhmällä. Vain Mika Lähderinne on edelleen sivussa pelikentiltä.

– Meillä on nyt hyvä treeniviikko takana. Viime viikko oli matkustuksineen kova, mutta nyt ollaan palauduttu siitä ja lähdetään hyvällä mielellä taas pitkään reissuun, Kauppila sanoo.

Viikonlopun reissu onkin AC Oululle viimeinen pidempi vierasmatka lähes kahteen kuukauteen, sillä seitsemästä seuraavasta ottelusta peräti kuusi pelataan Oulussa ja yksi Kemissä. Vasta 7. elokuuta ohjelmassa oleva Lahden reissu on seuraava pidempi etappi.

Mielenkiintoista on nähdä sunnuntaina muun muassa se, onko loukkaantumisesta toipunut Joonas Pennanen Espoossa jo mukana avauskokoonpanon oikealla laidalla, mikä vapauttaisi Matias Ojalan omimmalle pelipaikalleen keskikentälle hyökkääjien alapuolelle. Joka tapauksessa hyökkäyspelaaminen on suurin petraamisen paikka viime sunnuntain HIFK-ottelusta.

– Pelin avaamista sekä maalintekotilanteisiin pääsyä pyrimme terävöittämään. Hallitsimme myös IFK-ottelua, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja emme saaneet kovin paljon. Siihen kun löydämme sunnuntaina keinot, että saamme enemmän hyviä paikkoja, niin varmasti kuitataan se tasapeli voitoksi, uskoo Kauppila.

FC Espoo – AC Oulu Espoon Leppävaarassa sunnuntaina klo 18.30.

(Toimitus)