Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa huomenna lauantaina Ykkösen ottelussa kotikentällään perinteikkään Helsingin IFK:n. Ottelu pyörähtää käyntiin Raatissa klo 17:00.

AC Oulu sai tänään ikäviä uutisia, kun Palloliitto päätti hylätä seuran valituksen FC Viikingit-ottelun lopputuloksen muuttamisesta 3-0-tappioksi. Tästä huolimatta tai juuri tästä syystä kotijoukkue uhkuu näyttöhaluja koko arsenaalinsa voimin. Pelillisesti ja etenkin tuloksellisesti alkukauden yksinyt laivastonsininen kone on viime aikoina lämmennyt mukavasti ja myös huomenna on lupa odottaa kotivoittoa. HIFK on asiasta kuitenkin eri mieltä ja joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet erittäin tiukkoja taisteluita. Tänä kautena on kohdattu jo kertalleen, kun AC Oulu haki vieraspisteen nousemalla kaksi kertaa tappioasemasta.

– HIFK on taisteleva, yhteinäinen ja vaikeasti voitetteva joukkue. He pelaavat isolla sydämmellä ja tästä syystä heille ei saa antaa tuumaakaan periksi, vaan kaksinkamppailuita tulee voittaa heti alusta alkaen. Meidän peli on kehittynyt etenkin hyökkäyspelin osalta viime aikoina oikein kivasti ja tästä on hyvä jatkaa. Tärkeää on löytää jälleen oikea tahtotila tähän otteluun, eikä miettiä tulevaa paikallisottelua tai muutakaan yhtään etuajassa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen terävöittää.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu angiinasta kärsivä Matias Ojala.