Ennakko Edustus

AC Oulu pääsee isännöimään lauantaina PS Kemiä kotikentällään Raatissa kello 16:00 alkavassa ottelussa. Kotijoukkue janoaa viidettä perättäistä kotivoittoa kemiläisten kustannuksella.

AC Oulu saa lauantaina vieraakseen sarjakärki PS Kemin toistamiseen tälle kaudelle. Laivastonsinisillä on 14 pelattua ottelua tälle kaudelle. Pisteitä joukkueella näistä otteluista on 21, joka oikeuttaa sarjataulukossa kuudenteen paikkaan. Vierasjoukkue PS Kemillä on 15 pelattua ottelua, joista sillä on kasassa 30 pistettä.

AC Oulu lähtee kauden toiseen Perämeren derbyyn hyvistä lähtöasetelmista ja positiivisen heinäkuun jäljiltä. Laivastonsiniset pelasivat heinäkuussa neljä ottelua, joista tuloksena olivat 1-1 tasapeli vieraissa FC Hakaa vastaan, sekä 1-0 voitot MP:stä, VIFK:sta ja FC Jazzista.Hyvän heinäkuun tuloksen suurin tekijä oli puolustuspeli, joka on ollut todella vahvalla tasolla jo useamman ottelun. Alkukauden puolustusongelmat ovat taakse jäänyttä elämää.

PS Kemin heinäkuu ei sujunut aivan yhtä hyvin kuin oululaisten. Kemiläisten heinäkuun neljän ottelun saldoksi jäi 3-0 kotivoitto Ekenäs IF:stä sekä 1-0 kotivoitto Turun Palloseurasta. Tasapelin PS Kemi pelasi kotonaan PK-35:tä vastaan, sekä hävisi Jyväskylässä JJK:lle 3-1.

Perämeren derbyn toinen näytös on AC Oululle kauden seitsemäs kotiottelu Ykkösessä. Alkukauden nihkeiden kotiesitysten jälkeen joukkue on päässyt oivaan kotivireeseen. AC Oulu hävisi kauden ensimmäisen kotiottelunsa PK-35:lle, sekä pelasi seuraavassa kotipelissään tasan TPS:ää vastaan. Näiden otteluiden jälkeen kotona on kuitenkin kaatunut VIFK, PS Kemi, FC Jazz sekä Mikkelin Palloilijat.

PS Kemille lauantain ottelu on puolestaan kahdeksas vieraspeli. Vieraissa sarjakärjellä ei kulkenut niin vahvasti, kuin kotonaan. Kemiläisten vieraskiertueet olivat alkukaudesta voitokkaita. PS Kemi kaatoi kauden kolmessa ensimmäisessä vierasottelussa Mikkelin Palloilijat, Turun Palloseuran sekä PK-35:n. Näiden vierasotteluiden jälkeen tahti on kuitenkin ollut heikompaa, sillä takana on neljä vierasottelua ilman voittoa. Joukkue on jäänyt ilman vieraspisteitä AC Oulua sekä Jyväskylän JJK:ta vastaan. Vierastasapelit joukkue on onnistunut hakemaan Valkeakoskelta FC Hakaa, sekä Vaasasta VIFK:ta vastaan.

Lauantain ottelu on kauden toinen Perämeren derby. Kauden ensimmäisen derbyn AC Oulu voitti 2-0 Iiro Vandellin ja Dritan Stafsulan maaleilla. Derbyn toisesta näytöksestä on lupa odottaa samankaltaista ottelua kuin ensimmäisestäkin, joka oli AC Oulun vahvan puolustuspelin näytös. Laivastonsiniset pystyivät pitämään tuolloin PS Kemin vaaralliset hyökkääjät kurissa, laitapuolustajana pelanneen Stafsulan johdolla.

Jotta AC Oulun kotivoittoputki venyisin viiteen peräkkäiseen kotivoittoon, tulee puolustuspelin olla jälleen erittäin kovalla tasolla. PS Kemin peli on yskähdellyt viime aikoina, ja lisäksi PS Kemin leirissä on varmasti tiedossa joukkueen synkkä historia Oulussa käydyistä otteluista. Tämä takaa sen, että kemiläiset tulee  varmasti täydellä höyryllä päälle, yrittäen katkaista kemiläisille murheellisen AC Oulun isännöimien derbyjen putken.

Joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä historian saatossa seitsemän kertaa. AC Oulu on voittanut näistä otteluista 5. Kerran joukkueet ovat pelanneet tasan ja PS Kemi on onnistunut voittamaan oululaiset kotonaan kahdesti. PS Kemin vieraspelit AC Oulua vastaan ovat sujuneet heikosti. Kemiläiset ovat käyneet neljästi Oulussa pelaamassa Ykkösen otteluissa. AC Oulu on voittanut kaikki neljä kotipeliään PS Kemiä vastaan, murhaavalla 15-0 maalierolla.

Kommentit

– Kemi on aivan älyttömän vaarallinen joukkue. Heidän neljä ylintä pelaajaa ovat mielestäni myös joukkueen parhaat pelaajat, mutta he ovat onnistuneet tällä kaudella erityisesti joukkuepelissä. Roolit ovat selkeät ja hyvät otteet ovat tuoneen lisää itseluottamusta – on selvää, että he taistelevat kärkipaikasta loppuun saakka. Heinäkuu oli meiltä hyvä etenkin puolustamisen kannalta. Sen varaan täytyy rakentaa ehjä peli myös huomenna. Jokainen muistaa tunteen, kun edellisen Perämeren Derbyn jälkeen pilli soi ottelun päättymisen merkiksi – se tunne pitää haluta kokea myös huomenna, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertaa.

Kokoonpanotilanne

Laivastonsinisten kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä Antti Peura sekä AC Kajaanissa lainapestillä oleva Henry Mäkäräinen.

Seuraa heitä

Crispine Odula #3 AC Oulu

 

Todella vahvoja otteita esittänyt kenialainen on totuttu näkemään topparina, mutta on pelannut edelliset ottelut Laivastonsinisten keskikentän pohjalla. Voittaa keskikentällä paljon kaksinkamppailuja, ja onkin ollut isossa roolissa AC Oulun parantuneessa puolustuspelissä. Näytti edellisessä kamppailussa pääpelivoimaansa, puskemalla 1-1 tasoitusmaalin FC Hakan maaliverkon perukoille.

 

Cornelius Stewart #11 PS Kemi

 

Dritan Stafsula pelasi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa laitapakkina, ja pimensi nopean hyökkääjän täysin varjojen maille. Lauantaina nähtäneen sama taistelupari, saako “Tani” jälleen pimennettyä Stewartin?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko