Ennakko Edustus

AC Oulu matkaa lauantaina Kemiin, jossa se kohtaa Sauvosaaren kentällä Ykkösen piikkipaikalla olevan PS Kemin. Ottelu vihelletään käyntiin kello 16:00 alkaen. Kamppailua voi seurata myös VeikkausTV:n välityksellä.

AC Oulu on sarjataulukossa viidentenä 39 pisteellä, kun lauantaina Laivastonsinisiä isännöivä PS Kemi on Ykkösen piikkipaikalla 46 pisteellä. Molemmilla joukkueilla on 24 ottelua pelattuna.

AC Oulun edellä sarjataulukossa PS Kemin lisäksi ovat PK-35, TPS ja JJK. Laivastonsiniset omaavat vielä teoreettiset mahdollisuudet sarjan toiseen sijaan, mutta se vaatii muista otteluista AC Oulun kannalta suosiollisia tuloksia. Jotta teoreettiset mahdollisuudet pysyvät elossa, on AC Oulun voitettava PS Kemi lauantaina.

Lähtökohdat Perämeren Derbyn kolmanteen näytökseen ovat pelillisesti hyvällä tolalla, sillä AC Oulu pelasi sunnuntaina JJK:ta vastaan todella vahvan kamppailun hyökkäyksellisesti sekä puolustuksellisesti. AC Oulu oli ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli, eivätkä jyväskyläläiset saaneet sunnuntain ottelussa lainkaan vaarallisia maalipaikkoja.
 Lauantain otteluun tärkeässä roolissa on vahvan kamppailun JJK:ta vastaan pelannut Matias Ojala. Ojalan lisäksi AC Oulun parhaimmistoa viime otteluissa ovat olleet nuori hyökkääjä Petteri Pietola sekä keskikentällä hyökkäävämmässä roolissa kahdessa viime pelissä operoinut Alfred Mapoka.

Laivastonsinisten viisi edellistä ottelua pitävät sisällään JJK-voiton lisäksi tappiot Hakaa ja Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kahta kirvelevää tappiota edelsi kotivoitto Vasa IFK:sta, sekä vierastasapeli Porista FC Jazzin vieraana.

PS Kemin otteet ovat yskähdelleet kauden loppuhetkillä. Joukkueella on allaan kaksi peräkkäistä tappiota. Kemiläiset hävisivät edellisen kamppailunsa Tammisaaressa Ekenäs IF:lle 1-0. Ekenäs-tappiota edelsi ruma 5-2 vierastappio Vantaalla PK-35:n vieraana.

Perämeren derbyt ovat olleet kuluvalla kaudella AC Oulun hallintaa. Oulussa pelatut kaksi ottelua ovat molemmat päättyneet Laivastonsinisten kotivoittoihin. Ensimmäinen derby päättyi 2-0 ja jälkimmäinen 3-1. Ensimmäisessä kohtaamisessa maalintekijöinä kunnostautuivat Iiro Vandell ja Dritan Stafsula. Kauden toisessa ottelussa verkkoa heiluttivat Toni Tahvanainen, Kemo Darboe sekä Petteri Pietola.

Historian aikana joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhdeksän kertaa. Laivastonsinisillä on tukeva niskalenkki kemiläisistä, sillä keskinäisistä otteluista kuusi on päättynyt AC Oulun voittoon, kerran on pelattu tasan ja kemiläiset ovat onnistuneet voittamaan kahdesti. Molemmat voitot kemiläiset ovat ottaneet kotikentällään.

Yhdeksässä keskinäisessä ottelussa kotietu on ollut valttia, sillä vierasjoukkueet eivät ole ottaneet ikinä täyttä pistepottia. AC Oululla on kolmesta vierasderbyistä saldonaan yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

Kuluvalla kaudella AC Oulun vierasottelut eivät ole sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. PS Kemi on puolestaan vahva kotijoukkue, jonka selän taakse vierasjoukkueet ovat tehneet vähiten maaleja koko sarjassa.

Ottelussa kaikki paineet lepäävät kotijoukkueen harteilla. Sen täytyy onnistua kääntämään kahden tappion putki voitoksi, mikäli se haluaa pitää Ykkösen piikkipaikan itsellään. AC Oulu saa otteluun vahvan tuen – AC Oulun kannattajat matkaavat paikan päälle reilun 60 hengen voimin.

Kommentit

– Tämäkin syksy on näyttänyt, että yhtään pistettä ei jaeta sarjataulukon mukaan. Kemi on pelannut fantastisen kauden ja ansainnut kärkipaikkansa – nyt heidän henkistä kanttia kysytään enemmän kuin koskaan. Me taistelemme loppuun saakka jokaisesta pisteestä ja katsotaan mihin se riittää. Oma tekeminen oli JJK-ottelussa hyvää ja sen päälle lähdemme rakentamaan lauantain ottelua. On hienoa saada suuri joukko omia myös katsomoon, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ennakoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulu pääsee lähtemään kamppailuun ilman poissaoloja.

Seuraa heitä

Matias Ojala #10 AC Oulu

 

Ojala oli ilmiliekeissä sunnuntain JJK-kamppailussa. AC Oulu tarvitsee hänen vahvaa panosta myös lauantaina, jos se mielii kaataa sarjakärjen vieraissa. Ojalan ylöspäin pelaamisessa vielä on vielä varaa parantaa.

 

PS Kemi, henkinen tila

 

Joukkueella on allaan kaksi kirvelevää vierastappiota. PK-35 hengittää sarjataulukossa niskaan vain kahden pisteen päässä. Näkyvätkö kahden edellisen otteluiden huonot esitykset otteissa hermostuneisuutena ja jännityksenä? Lisäksi AC Oululla on allaan jo kolme voittoa PS Kemistä tältä kaudelta, kun mukaan lasketaan myös Suomen Cupin ottelu. Kemiläisillä varmasti riittää nälkää kukistamaan AC Oulu nyt, kun siihen tarjotaan viimeistä mahdollisuutta tälle kaudelle. Vaarana kuitenkin on kemiläisten kannalta yliyrittäminen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko