Ennakko Edustus

AC Oulun taival Ykkösessä jatkuu huomenna sunnuntaina PK-35 Vantaan vieraana. Molemmilla joukkueilla riittää ottelussa yllin kyllin pelattaavaa. Mielenkiintoinen kamppailu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 18:30.

PK-35 löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta jaetulta sijalta kaksi – se on pelannut särjäkärki KTP:tä yhden ottelun vähemmän ja voitolla AC Oulusta se nousisi neljän pisteen päähän taistelemaan tosissaan sarjanoususta. Panosta ja paineita kotijoukkueen riveistä siis varmasti löytyy.

AC Oulu on tällä hetkellä Ykkösen kuumin joukkue – se on pelannut peräti kymmenen ottelua putkeen ilman tappiota. Äärettömän tasaisessa sarjassa se taistelee parhaimmillaan jopa sarjan kakkostilasta, mutta se vaatii ehdottomasti kolmea pistettä Vantaalta. Loppukauden minimitavoite laivastonsinisillä on kivuta viiden parhaan joukkoon ja napata näin ollen ensi kaudelle yksi ylimääräinen kotiottelu – panosta siis riittää myös vieraiden puolelta.

PK-35 Vantaa on pelannut tasaisen vahvan kauden. Se on hävinnyt ainoastaan kolme ottelua, joka on vähiten koko sarjassa – useat tasapelit ovat kuitenkin hidastaneet menoa. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Ensimmäinen ottelu Myyrmäessä päättyi kotijoukkueen 3-0-voittoon ja Raatissa pisteet tasattiin 1-1-tuloksella. Vantaalaisten riveistä löytyy oululaisille tuttuja pelaajia – Niko Kukka, Joni Korhonen ja Ymer Xhaveri ovat edustaneet kukin AC Oulua menneisyydessä.

– PK on erittäin hyvin organisoitu joukkue. Se puolustaa todella hyvin, josta osoituksena on vähiten päästettyjä maaleja ja tappioita koko sarjassa. Kun he hyökkäävät, he tekevät sen nopeasti ja tehokkaasti – meidän täytyy pelata huomenna nimenomaan joukkueena yhtenäisesti kumpaankin suuntaan. Jos onnistumme ja vireemme jatkuu, uskon meidän hakevan kolme tärkeää pistettä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

AC Oulun kokoonpanossa oli vielä lauantain valmistelevissa harjoituksissa muutama kysymysmerkki. Anselmi Nurmela ja Matias Ojala ovat jälleen käytettävissä maajoukkuekomennusten jälkeen.

PK-35 Vantaa – AC Oulu
sunnuntaina 14.9. klo 18:30
Myyrmäen jalkapallostadion