Ennakko Edustus

AC Oulun ja Helsingin IFK:n taival Ykkösessä jatkuu huomenna sunnuntaina, kun oululaiset matkustavat pääkaupunkiin mittamaan HIFK tason. Ottelu Töölön pallokentällä alkaa kello 17:00.

Joukkueet kohtasivat Raatissa toukokuussa äitienpäivänä. Tuolloin tunteitakin kuumentanut ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen. AC Oulusta maalinteossa onnistui Janne Hietanen. HIFK:lta Matias Hänninen teki maalit molempiin päihin ja Antonio Inutile onnistui rangaistuslaukauksesta.

Tällä hetkellä HIFK löytyy sarjasta sijalta neljä ja AC Oulu kaksi pykälää alempaa. Molemmat joukkueet janoavat taatusti voittoa ja kipuamista sarjataulukossa lähemmäs terävintä kärkeä. HIFK nousi edellisen kauden päätteeksi Ykköseen, mutta tällä kertaa visiitistä ei ole tulossa ranskalaista – joukkue on saanut talven aikana useita kovan luokan vahvistuksia. Eero Peltonen on tähtirintojen paras maalintekijä tällä kaudella kuudella osumallaan. Dritan Stafsula on laivastonsinisten maalipyssy viidellä maalilla.

– HIFK on todella laadukas ja laaja joukkue. Heiltä löytyy alakerrasta ja keskikentältä johtajuutta sekä hyökkäyksestä vaarallisuutta. Lisäksi kotikenttä ja fanaattinen yleisö on heidän etunaan. Meidän täytyy olla vahvoja kaksinkamppailuissa ja liikuttaa palloa nopeasti – näillä aseilla voimme saada pelin haltuumme ja paikoista täytyy iskeä maalit. Jälleen kerran jokaisen täytyy kaivaa puserosta oma kauden paras suoritus, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen sanoo.

AC Oulun kokoonpanosta sivussa ovat edelleen Aapo Heikkilä ja Dominic Oppong. Muutoin joukkue on terveenä.

HIFK – AC Oulu
sunnuntaina 29.6. klo 17:00
Töölön pallokenttä