Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa sunnuntaina Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa klo 16.00 alkaen. Oulussa pelistä voi nauttia Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Oluthuone Leskisessä, Bar Wingerissä ja Jumprussa. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu.

Oululaiset saavat vastaansa vahvistuneen FC Hongan. Espoolaisten riveissä on siirtoikkunan auettua pyöröovi käynyt kumpaankin suuntaan. Vesa Vasaran luotsaamasta joukkueesta paikan joutui luovuttamaan Juan Alegria ja tilalle on hankittu viime kaudella AC Oulussa eniten maaleja tehnyt Michael Lopez. Lisäksi keltamustien riveihin on toppariosastolle kiikutettu entinen honkalainen Jesse Nikki ja Huuhkajissakin esiintynyt Juhani Ojala. Näillä vahvistuksilla FC Honka yrittää saada joukkueen jälleen lentoon ja taistella mitaleista sekä Eurokenttien paikoista.

Espoolaiset karsiutuivat viime viikolla ulos Eurokentiltä, kun Kazahkstanilainen FC Tobol eteni jatkoon Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Ennen viikonlopun kierrosta Honka on Veikkausliigassa kuudentena kymmenen pistettä neljäntenä olevia oululaisia jäljessä. Joukkueet ovat kohdanneet tälle kaudelle jo kerran alkukeväästä, jolloin espoolaiset kävivät hakemassa tylysti pisteet Raatista numeroin 1-3. Voitto vieraskentällä Honkaa vastaan olisi harvinaisempaa herkkua historian valossa, sillä edellinen voitto Espoossa on Veikkausliigakaudelta 2010.

Laivastonsiniset lähtevät hyvässä tilanteessa Espoon kamppailuun. Joukkueessa on hyvä henki ja otteet pelikentillä ovat sujuneet, joten sunnuntain matsiin voidaan lähteä luottavaisin mielin. AC Oulu lähtee hakemaan täyttä pistepottia etelästä ja samalla tavoittelemaan nousua kolmen parhaan joukkoon, kun matkaa kolmantena oleviin helsinkiläisiin on yksi piste ja toisena majaileviin kuopiolaisiin kaksi pistettä. Sarjaa johtavaa Seinäjoki on piikkipaikalla 35:llä pisteellä eli viisi pistettä oululaisia edellä. Lisäksi kierroksen yksi mielenkiintoisia seurattavia on Ashley Coffey, joka tavoittelee maalintekijätilaston kärkeen ohi HJK:n Radulovicin. Molemmat maaliniskijät ovat jaetulla piikkipaikalla kymmenellä maalilla.

Lähtökohdat otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Euro-otteluista tippuminen oli Hongalle karvas pettymys, eikä liigassakaan pisteitä ole tullut odotetusti. Heillä on varmasti painetta saada nyt käännettyä suunta mahdollisimman nopeasti. Joukkue on tehnyt muutamia hankintoja viime aikoina ja todennäköisesti vahvistunut keskinäisestä pelistämme.

Hongalla on selkeä pelillinen identiteetti, joten he tulevat todennäköisesti pelaamaan pitkälti samalla tavalla kuin viime kohtaamisessa. Sen peli perustuu edelleen vahvasti kontrolliin. Pallollisena joukkue pyrkii laadukkaalla sijoittumisella luomaan edun vastustajaan nähden ja täyttämään aina tietyt tilat kentällä. Tämän jälkeen se pyrkii etenemään kontrolloidusti kohti vastustajan maalia. Yleensä tämä tapahtuu lyhyillä syötöillä linja kerrallaan, mutta sillä on myös kyky yllättää pitkällä pallolla suoraan vastustajan selustaan. Laitapuolustajien sijoittuminen suhteellisen sisälle mahdollistaa puolestaan hyvän tasapainon ja nopean vetäytymisen pallonmenetyshetkellä. 

Puolustaessa Honka pystyy muuttamaan formaatiotaan ja prässikorkeuttaan. Se voi prässätä korkealta, mutta myös puolustaa tehokkaasti keskiblokissa. Myös tulevassa ottelussa Honka tulee hyvin todennäköisesti tekemään jonkinlaista hienosäätöä pelaamiseensa riippuen minkälaisen ottelusuunnitelman he rakentavat meitä vastaan.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko