Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa 100-vuotiaan Kuopion Palloseuran tiistaina Raatissa. Ottelu on junnuteemainen ja kaikki alle 16-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Aloitusvihellys puhalletaan kello 18.00. Liput myynnissä Laivastonsinisessä seurakaupassa.

Toisilleen erittäin tutut joukkueet kohtaavat jo toisen kerran tälle vuodelle. Ensimmäinen kohtaaminen oli Liigacupissa helmikuussa, kun AC Oulu otti ensimmäisen voiton kuopiolaisista 12 vuoteen. Saldo keskinäisistä otteluista ei ole mairitteleva oululaisten osalta, kun virallisissa otteluissa KuPS johtaa 11-3 voitoin. Veikkausliigassa tilasto on synkempi, kun keltamustat ovat voittaneet kaikki kohtaamiset.

Tilastot voidaan aina muuttaa ja nyt on uudet ajat, joten odotusarvot tiistai-illan kamppailulle ovat erilaiset kuin monesti aiemmin. Edellisen kohtaamisen jälkeen KuPSissa on tapahtunut paljon ja heidän otteensa ovat vahvistuneet pitkin kevättä. Pasi Tuutin väistyessä lyhyen päävalmentajataipaleensa jälkeen tuli peräsimeen mestarivalmentaja Jani Honkavaara, jonka edellisen pestin päätteeksi kuopiolaiset juhlivat Veikkausliigan mestaruutta kaudella 2019. Lisäksi pelaajistoon on tullut vahvistusta, joista nimekkäimpänä paluumuuttajana Urho Nissilä, joka teki neljän kuukauden mittaisen sopimuksen KuPSin kanssa.

KuPS on saanut talvikauden vaikeudet selätettyä ja on ilmoittautunut mestaruustaistoon mukaan jälleen kerran. Heillä on kolmen ottelun voittoputki ja viimeisimpänä kotivoitto 100-vuotisjuhlaottelussaan HJK:a vastaan. KuPSilla on siis todella hyvä vire päällä ja heidän pelinsä tuntuu rullaavan hyvin. Tiistaina Raatissa tullaan näkemään kiihkeä ottelu keltamustaa vierailijaa vastaan. Oululaiset haluavat tarjota omalle kotiyleisölleen erilaisen ottelun, kuin kotiavauksessa.

KuPSilla on pitkä historia ja siitä osoituksena he juhlivat 100-vuotista olemassaoloaan suomalaisessa jalkapallossa. Viimeiset vuodet he ovat olleet yksi parhaista seuroista ja he ovat pystyneet haastamaan HJK:n mestaruustaistelussa. Nyt heillä on jälleen päävalmentaja, joka aloitti nykyisen menestystarinan ja johdatti KuPSin mestaruuteen 2019. He lähtevät tiistain otteluun ennakkosuokkina.

Mutta AC Oulu on nopeasti kasvava seura, jolla on kunnianhimoinen joukkue. Olemme näyttäneet aiemminkin, että pystymme taistelemaan voitosta mitä tahansa joukkuetta vastaan. Ja tulevana tiistaina taistelemme jälleen voitosta. KuPSin vahvuudet ja heikkoudet on tunnistettu hyvin ja keskitymme vahvasti oman pelimme kehittämiseen. Tulemme näkemään Raatissa erittäin vahvan AC Oulun!

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte

AC Oulu vieraili viime perjantaina Tampereella ja haki tärkeät pisteet Ilveksen kustannuksella. Oululaisten ensimmäinen jakso oli jälleen vaikea, kuten useammassa aiemmassa ottelussa on ollut. Toiselle jaksolle saapui jälleen ihan eri ilmeellä pelannut oululaisnippu, joka ei jättänyt kentälle lopulta mitään jossiteltavaa ja korjasi pisteet kotiin vakuuttavan esityksen jälkeen. Voitto oli selkeästi helpottava edellisen kotona koetun rökäletappion jälkeen.

Ylihuomisessa ottelussa ei ole varaa antaa yhtään etumatkaa vastustajalle, joka on kuitenkin Veikkausliigassa vähintään astetta kovempi kuin edellinen. KuPS osaa jäädyttää pelin eikä varmasti päästä helpolla rinnalle ja ohi, jos pääsevät johtoasemaan. Kuopiolaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina. Heillä on jälleen edellisvuosien vire löytynyt ja heitä on todella vaikeaa pysäyttää, varsin vaikeaa se on tuntunut olevan AC Oululle. Tämän vuoksi ennakkosuosikinviitan saavat keltamustat kannettavakseen, mutta Laivastonsiniset ovat osoittaneet tällä kaudella, että he taistelevat täysistä pisteistä kaikkia vastustajia vastaan.

AC Oulu pelaa tiistain KuPS-ottelun uudenlaisella peliasulla

Tiistain peliasu koostuu laivastonsinisestä pelipaidasta, jossa on keltaiset resoorit. Lisäksi kaikki mainokset on painettu keltaisella värillä. Pelihousut ja -sukat ovat puolestaan keltaiset, joissa painatukset on tehty laivastonsinisellä värillä.

Meidän kaksi erilaista peliasua ovat pysyneet viime vuosina hyvinkin muuttumattomina. Halusimme pitkästä aikaa hieman repäistä ja kokeilla jotain uutta. Kampanjaotteluksi valikoitui kotimatsi Kuopion Palloseuraa vastaan, joka on samalla junioreille suunnattu ilmaistapahtuma. Keltaisella värillä haluamme osoittaa kunnioitusta KuPS:n 100-vuotiselle historialle sekä meidän perustajaseura Oulun Luistinseuralle.

AC Oulun kehitysjohtaja Juho Meriläinen

Peliasuista ei tule fanituoteversioita ja ne tullaan huutokauppaamaan myöhemmin.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko