Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat maanantai-illan jännitysnäytelmässä Raatin veralla. Ottelu alkaa klo 18.00. Ovet avautuvat klo 17.00 ja liput ovat myynnissä ennakkoon Laivastosinisessä seurakaupassa. Ottelutapahtumassa paikalla lisäpalveluna Terwa Foodtruck ja jätskiauto. Team Rynkeby Oulu nähdään pyöräilemässä ja keräämässä varoja vakavasti sairaiden lasten auttamiseksi. Heidän keräykseen voi osallistua tästä.

FC Honka on vierailija, joka on kohdattu vain virallisissa merkeissä. Jälleen on taas tosi kyseessä, kun espoolaiset saapuvat Ouluun. Keltamustat ovat sarjassa viidentenä ja AC Oulu neljäntenä ennen viikonlopun Veikkausliigakierrosta. Päävalmentaja Vesa Vasaran luotsaama joukkue ei ole saanut omaa peliään vielä sellaiseen iskuun kuten viime kaudella. Vastaava tilanne oli edelliskaudella, kun heidän alkukautensa meni yskähdellen ja loppukaudesta he olivat sarjan paras joukkue pitkään. Tälle sesongille Hongan suurin tappio on ollut juuri ennen kauden alkua menetetty maalintekijä Agon Sadiku. Hänet myytiin isolla rahalla Norjan pääsarjajoukkue Rosenborgiin ja huippumaalintekijän korvaaminen ei ole ainakaan vielä onnistunut. Potentiaalia joukkueessa on, vaikka lopputulokset eivät ole olleet sellaiset kuin ennen kautta oli ennakoitu.

Tilastojen valossa Honka on ehkä alisuorittanut ja sillä voisi olla selvästi enemmän pisteitä kasassa. Toisaalta 5 tehtyä maalia kertoo, että joukkueen viimeistely ei ole tällä kaudella ollut vielä toivotulla tasolla.

Hongan pelaaminen perustuu vahvasti kontrolliin ja pallonhallintaan. Se pyrkii luomaan laadukkaan rakenteen peliinsä, jonka avulla sen on mahdollista hallita ottelutapahtumia sille edullisella tavalla. Sen pelaamisessa on paljon 4-3-3 -formaatiolle tyypillistä dynamiikkaa, kuten yhden selkeän pohjapelaajan käyttäminen pelin organisoinnissa tai laitaetenemiset laiturien ja ylempien keskikenttien avulla. Lisäksi joukkueelle on useiden pallonhallintaan pyrkivien joukkueiden tapaan tärkeää pyrkiä voimakkaaseen vastaprässiin pallonmenetyksen jälkeen.

Puolustaessaan Honka pyrkii sopeutumaan ja tekemään pieniä hienosäätöjä riippuen vastustajan pelitavasta. Se pystyy puolustamaan blokissa, että prässäämään aggressiivisesti korkealta. Lisäksi joukkueella on kyky olla tehokas vastahyökkäyksissä.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen
Otso Liimatta on tällä hetkellä tulikuumapelaaja. Seinäjoella hän teki kaksi maalia ja syötti yhden. (Kuva: Iitu Lehtonen).

AC Oulu lähtee jahtaamaan toista peräkkäistä kotivoittoa ja kolmatta putkeen. Oululaiset ottivat edellisellä kierroksella kauden avausvoiton kotona ja viime keskiviikkona he kävivät nappaamassa Suomen Cupin jatkopaikan Seinäjoelta selvin lukemin SJK:n kustannuksella. Joukkueessa on hyvä terveystilanne, kun vain Tony Miettinen ja Alexander Forsström ovat poissa kokoonpanosta. Oululaiset lähtevät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta maanantain ottelusta on odotettavissa kahden laadukkaan joukkueen tasainen vääntö.

Tulevana maanantaina kohtaamme Veikkausliigan yhden vahvimmista puolista. Suurin haaste, jonka kohtaamme, on kuitenkin se, kuinka säilyttää hyvä suorituskyky kotikentällämme kahden hyvän pelin jälkeen. Luotamme faniemme ja kaiken kaikkiaan oululaisten tukeen saavuttaaksemme sen hyvän tason, joka olemme tällä kaudella näyttäneet. Meidän on säilytettävä rohkeus pelata omaa peliä myös kotona, koska ruoho paranee päivä päivältä.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

Tule maanantaina Raattiin kannustamaan AC Oulu voittoon!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko