Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat lauantai-iltapäivän Veikkausliigaottelussa Raatissa klo 15.00 alkaen. Liput otteluun on myynnissä Laivastonsinisessä seurakaupassa. Peli on Veikkausliigan osalta viimeinen.

Veikkausliigakausi on viimeistä sinettiä vaille valmis, kun lauantaina pelataan kaikki viimeiset ottelut. Haastajasarjan osalta ottelut pelataan iltapäivällä ja mestaruussarjan ottelut kamppaillaan porrastetusti illalla.

Raatissa panoksena ovat FC Hakan osalta pitää sarjassa paikka kahdeksantena, mutta muuten heidän kautensa päättyy lauantaina Raatissa. Ottelu on myös “Tornion terrieri” Teemu Tainion viimeinen koskilaisten päävalmentajana. AC Oulu puolestaan taistelee enemmän kunniasta sekä hyvästä lähdöstä kohti ensi viikolla alkavaa Eurolopputurnausta. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa cupit mukaan lukien. Oululaiset ovat voittaneet kaksi kohtaamista ja loput ottelut ovat päättyneet tasan.

Haka pelaa kauden viimeisen pelinsä ilman paineita: joukkue on joko 8. tai 9. Ottelu on samalla päävalmentaja Teemu Tainion viimeinen Hakan koutsina ainakin tähän kohtaan. Joukkue aikoo kierrättää pelaajia, mikä on yleinen käytäntö loppukaudesta. 

Joukkue kykenee pelaamaan pallonhallinnan kautta, mutta etenee enimmäkseen nopeasti ja suoraviivaisesti pystyjuoksujen ja -syöttöjen avulla. Haka on edelleen erinomainen vastahyökkäyksissä ja hyökkäyserikoistilanteissa ja onkin tehnyt runsaasti maaleja läpi kauden.

Haka on pelannut nyt neljän linjalla ja saanut stabiloitua puolustamisensa. Joukkue on kuitenkin päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja eivätkä hyökkäävät pelaajat pysy aina muodossa jättäen puolustavat pelaajat vaikeuksiin.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Valkeakoskelaiset lähtevät otteluun kahden voiton saattelemana, kun oululaisilla on alla vaikea vierailu Tampereella Ilvestä vastaan, josta ei pisteitä kotiin ollut tuomisina. AC Oulu on puolestaan voittanut kaksi edellistä kotiottelua, joka varmasti antaa oululaisyleisön odottaa voittoa myös lauantaina.

Meillä on hieman erilainen tilanne: sijoitus on joka tapauksessa 7. ja pelit jatkuvat jo keskiviikkona Seinäjoella Eurolopputurnauksessa SJK:a vastaan. Oman pelin kehittäminen ja jalostaminen jatkuvat, mutta niin, että Hakan vahvuuksiin ja heikkouksiin täytyy pystyä vastaamaan. 

Haluamme olla rohkeita pallollisessa pelissämme ja löytää tilat, joista voimme kiihdyttää hyökkäyksiämme ja saada riittävästi pelaajia vastustajan boksiin sekä luoda maalipaikkoja. Kurinalaisuus tasapainon säilyttämiseksi ja puolustamisen tiiviys korostuvat Hakaa vastaan. Lisäksi meidän täytyy olla aggressiivisiä kaksinkamppailuissa, jolloin pystymme hallitsemaan peliä paremmin.

Kulunut maajoukkuetauko on ollut haastava monista eri syistä ja pahimmillaan olemme joutuneet treenaamaan jopa alle kymmenellä kenttäpelaajalla. Joukkue on kuitenkin saanut myös levätä ja kerätä energiaa kauden loppuhuipennukseen. 

Hakaa vastaan nähdään kierrätystä monista eri syistä ja kentällä kirmannee muutamia nuoria pelaajia keräämässä kokemusta. Katsomisen arvoisia asioita.

Rauno Ojanen

Lauantain ottelussa on mahdollisuus molemmilla joukkueilla kierrättää tavallista enemmän, joten Raatin nurmella voidaan nähdä tulevaisuuden lupauksia. Edellisessä ottelussa AC Oulun paidassa ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa pelanneet Rene Kähkönen ja Julius Paananen väläyttelivät omaa osaamistaan ja monet olivat jo vakuuttuneita nuorukaisten pärjäämisestä isommissa ympyröissä.

Veikkauksen Veikkausliigastudiossa Sami Sundström ja Simo Pitkänen analysoivat Veikkausliigan otteluita ja arvioivat otteluihin prosenttiarviot.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko