Ennakko Edustus

AC Oulun kausi on tähän mennessä ollut menestys, vaikka ailahtelevuutta on ollut. Sunnuntaina Kokkolassa nähdään suuntaviivat loppusuoralle, jossa myös Laivastonsiniset ovat taistelemassa noususta Veikkausliigaan.

22 kierrosta pelattu ja AC Oulu majailee sarjataulukossa toisena, Veikkausliigan nousukarsintaan oikeuttavalla paikalla. Jos ennen kauden alkua olisi kysytty hyvää sarjasijoitusta viisi kierrosta ennen maalia, monelle olisi nykytilanne kelvannut – siltikin enemmän olisi ollut viime otteluista otettavissa.

Nyt on aika heittää naurut ja itkut pois, ja keskittyä vain tulevaan. Positiivisesti. Laivastonsinisillä on siis viisi ottelua jäljellä, joista kolme vieraissa ja kaksi kotona. Ensin pelataan vieraissa ottelut KPV:tä ja Hakaa vastaan, jonka jälkeen vuorossa on EIF ja TPS -kotiottelut. Kauden huipentuma tullee olemaan Jyväskylässä lokakuun viimeinen viikonloppu, kun AC Oulu marssii kauden päätöspeliin Harjun Stadionille. 

Ja takaisin nykyaikaan. Sunnuntaina AC Oulu ja KPV kohtaavat tälle kaudelle viimeistä kertaa. Ottelu pelataan Kokkolan keskuskentällä, johon on matkaamassa bussilastillinen kiihkeitä AC Oulun kannattajia. Kauden alussa joukkueet kohtasivat Kokkolassa Santahaan tekonurmella. Ottelu päättyi 2-2 tasatulokseen. Kesällä Raatissa pelatussa ottelussa AC Oulu otti niskalenkin kokkolalaisista selvin luvuin 3-0. Sarjataulukossa Laivastonsinisillä on kasassa 38 pistettä. KPV löytyy sijalta viisi, viisi pistettä perässä oululaisista.

AC Oulun paras maalintekijä on Aristote Mboma 15:llä täysosumalla. KPV:n riveistä useimmin on osunut Irakli Sirbiladze, joka on tehnyt 12 maalia. Molemmilla joukkueilla on viiden viimeisimmän ottelun kuntopuntarissa sama saldo: kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi häviötä. AC Oulu tasasi viime kierroksella pisteet sarjajumbo Jazzin kanssa Raatissa lukemin 2-2. Tulos oli suuri pettymys Laivastonsinisille. KPV taasen nappasi erittäin arvokkaan 2-3 voiton vierasottelussa Turun Palloseurasta. Tuo tulos auttoi samalla myös AC Oulua, koska tällä tuloksella turkulaiset pysyivät sarjataulukossa Laivastonsinisten takana. 

KPV antoi potkut päävalmentaja Antti Ylimäelle elokuun lopussa. Tilalle asteli Jippoa vuosikausia kantanut Jarmo Korhonen. Hän valmensi kokkolaisia jo kausina 2008-2010. Suoraviivaisesta ja puolutusvoittoisesta pelityylistä tunnettu Korhonen on saanut joukkueen kurssia muutettua TPS-voiton myötä. 

Kommentit

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Edellinen peli ja sen tuoma pettymys on sulatettu, ja selvästi saatu käännettyä sisuksi, jota tarvitaan tulevassa Kokkolan reissussa. Siellä tulee varmasti tiukka peli, jossa avainasemassa on varmasti erikoistilanteiden puolustaminen ja omien maalipaikkojen tehokas käyttö, kertoo AC Oulun puolustaja Akseli Kalermo

 

– Ottelu tulee olemaan tiukka. AC Oulu on hyvä joukkue, ja he ovat sarjassa toisena, meidän yläpuolella. Jokainen ottelu on tärkeä meille. Tulemme taistelemaan jokaisesta saatavilla olevista pisteistä, kertoi KPV:n puolustaja Matthew Mendy seuran otteluennakkovideossa

 

– AC Oulu on taitavasti koottu joukkue, jossa on vahva keskisektori. Olen melko varma että Oulussa tullaan näkemään liigajalkapalloa ensi kaudella. Siitä huolimatta heidän ei tarvitse kuitenkaan yhtään pistettä ottaa täältä meiltä mukaan, analysoi lyhyesti KPV:n tuore päävalmentaja Jarmo Korhonen. 

 

– Meidän pitää onnistua Kokkolassa. Kuten aina, pyrimme pitämään pallonhallinnan itsellämme. Keskitymme, jotta emme menetä palloa tyhmissä paikoissa. KPV pyrkii varmasti viemään pelistä rytmin ja temmon pois, mutta me pidämme nopean temmon yllä ja näin pyrimme juoksuttamaan vastustajaa. Uuden valmentajan myötä KPV puolustaa tiivimmin, mutta silti heidän suurin aseena on erikoistilanteet, kertoi kotoa kiireesti tavoitettu AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Petteri Pietola. Lisäksi Juuso Kemppainen on poissa kuluvan viikon kädessa olevan murtuman vuoksi. Hän palaa treenivahvuuteen ensi viikon aikana.