Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa kauden kahdeksannen ottelunsa lauantaina Vantaalla. Kahden tasapelin jälkeen oululaisjoukkueella on vain yksi tavoite: takaisin voittojen tielle.

AC Oulu on pelannut kauden 2013 Ykkösessä seitsemän ottelua, joista saldona on kolme voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio. PK-35 puolestaan on pelannut kahdeksan ottelua, joista saldona on kolme voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Edellisessä ottelussaan oululaisjoukkue jäi kotiottelussaan Ilvestä vastaan tasatulokseen 2-2, kun taas PK-35 kaatoi pääkaupunkiseudun paikallisottelussa FC Viikingit lisäajan maalilla lukemin 2-1.

Viime kauden kohtaamisissa molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa: AC Oulu voitti kertaalleen Oulussa ja PK-35 kahdesti Vantaalla. PK-35 nousi Ykköseen kaudeksi 2005 ja tämän jälkeen seurat ovat kohdanneet sarjassa peräti 13 kertaa. PK-35 on ollut perinteisesti vahva kotonaan: ainoa AC Oulun vierasvoitto nähtiin syksyllä 2011, kun Juuso Majavan ja Matias Ojalan maaleilla pisteet matkasivat pohjoiseen. Laivastonsininen miehistö ei kuitenkaan lähde matkaan historiankirjat mielessään, ainoana tavoitteena on kauden neljäs voitto.

– PK-35 on aloittanut kautensa mielestäni reilusti alakanttiin. Heillä on hyvä, laadukas ja laaja pelaajamateriaali, mutta otteissa on ollut ailahtelua. Minun on tietenkin mahdotonta tietää syitä, mutta edellisestä pelistä heillä on tiukka voitto alla ja he ovat taatusti motivoituneita jatkamaan voittojen tiellä. Me olemme tietysti eri mieltä. Kaksi edellistä peliämme ovat päättyneet tasatuloksiin vaikka olemme olleet mielestäni parempia kummasikin ottelussa. Nyt pienet asiat täytyy viilata kuntoon ja palata voittojen tielle, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Seuraa heitä AC Oulu:
#1 David Monsalve – Ei voinut Ilves-ottelun takaiskumaaleille mitään. Toi johtajuutta ja varmoja otteita AC Oulun maalinsuulle.
#14 Tuure Siira – Kehittynyt talven aikana jälleen isoin askelin. Saanut otteisiinsa lisää rauhallisuutta ja kovuutta.
#15 Dani Hatakka – Pelasi tiistaina täydet minuutit U21-maajoukkueen topparina. Palaa AC Oulun kokoonpanoon jatkamaan vahvaa lainajaksoa.

Seuraa heitä PK-35:
#7 John Weckström – Yli kahdensadan liigaottelun arvaamaton keskikentän taikuri, joka ruokkii hyökkääjiä laadukkailla syötöillään.
#8 Fidan Seferi – Tällä kaudella kolme maalia viimeistellyt hyökkääjä oli kauden 2010 jälkeen myös AC Oulun testattavana.
#10 Ymer Xhaveri – Kosovolaislähtöinen taituri pelasi AC Oulussa Cup-ottelut mukaan lukien yhteensä kymmenen ottelua kaudella 2007.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaispotilaaksi siirtynyt kapteeni Lassi Nurmos. Mielenkiintoista on nähdä kuka hänen tilalleen astuu. Laitapuolustajista Sami Hyvärinen on edelleen loukkaantuneiden listalla, vaikka on aloittanut jo kevyen harjoittelun joukkueen mukana. Muutaman pelin pikkuvaivoista kärsinyt Juho-Matti Heikari on sen sijaan elämänsä kunnossa.

Ottelu pyörähtää käyntiin Vantaan ISS Stadionilla lauantaina kello 16. PK-35 on pelannut kauden ensimmäiset kotiottelunsa remontin vuoksi evakossa, joten kyseessä on kauden ensimmäinen ottelu komealla ISS Stadionilla. Etelä-Suomessa asuvat AC Oulun kannattajat näkevät suosikkinsa vihdoin pääkaupunkiseudulla – tervetuloa kannustamaan AC Oulu voittoon!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko