Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa huippuvireisen Kuopion Palloseuran vieraaksi. Ottelu alkaa Lippumäen hallissa klo 13.00 alkaen. Edelleen ilman yleisöä pelattava ottelu näytetään Ruutu-palvelussa.

Suomen Cupin lohko C laitetaan pakettiin lauantaina. AC Oulu ja KuPS kohtaavat klo 13.00 alkavassa ottelussa ja SJK sekä Ilves iskevät yhteen klo 14.30 Seinäjoella. Kahden kierroksen jälkeen KuPS pitää lohkossa piikkipaikkaa kahden voiton turvin maalierolla 7-2. Toisena olevalla AC Oululla on kolme pistettä maalierolla 2-2. Kolmantena on SJK niin ikään kolmella pisteellä, mutta Seinäjoen ylpeyden maaliero on 3-5. Perää pitää Ilves, joka ei ole pisteitä vielä onnistunut hankkimaan. Maaliero tamperelaisilla on 1-4.

KuPS on luonnollisesti vahvoilla jatkopaikan suhteen, mutta mikään ei ole lohkossa vielä täysin varmaa. Erilasia skenarioita on useita, mutta AC Oulun kannalta voitto olisi kovaa valuuttaa. Tasapisteissä maaliero ratkaisee paremmuuden.

Voitto olisi kiva, mutta haaste on tällä hetkellä kotimaan kentillä ehkä suurin – KuPS on pelannut todella vakuuttavasti koko talvikauden ja se on napsinut voittoja peräjälkeen – myös HJK kaatui kuopiolaisten käsittelyssä lukemin 1-0. Edellisellä kierroksella SJK putosi kyydistä ja KuPS otti 5-2-voiton.

AC Oulu kukisti viime lauantaina Ilveksen vieraskentällä maalein 2-1. Laivastonsinisten sankari oli molemmat osumat iskenyt Go Onin ja Uki Arkkitehtien kummipelaaja Aapo Heikkilä. Koko joukkueen otteet olivat etenkin ensimmäisellä jaksolla hyviä. Toisella jaksolla Jyrki Aholan suojatit joutuivat enemmän puolustuskannalla, mutta hyvän ja uhrautuvan puolustuspelin ansiosta joukkue kesti.

AC Oulu ja KuPS kohtasivat kuukausi sitten samaisessa Lippumäen hallissa. Tällöin pelatussa harjoitusottelussa kotijoukkue oli parempi 2-0-lukemin. Harjoitusottelun tapaisesti matsissa nähtiin paljon vaihtoja ja muutoksia, joten peli oli ajoittain hieman sekavaa. Kokonaisuutena pelissä ei juuri maalipaikoilla juhlittu, mutta toisen jakson alussa KuPS onnistui johto-osuman tekemisessä – loppulukemat joukkue viimeisteli aivan ottelun viime hetkillä.