Ennakko Edustus

Kun pelit vähenevät, samalla panokset kovenevat. Ainakin, jos kautensa on pelannut siihen malliin, että sarjassa riittää yhä tavoiteltavaa. Sekä AC Oulun että FC KooTeePeen pullat ovat tässä vaiheessa hyvin uunissa, sillä molemmat joukkueet omaavat yhä mahdollisuuksia taistella jopa Ykkösen voitosta ja sitä myöten suorasta liiganoususta.

Sarjataulukosta selviää, että viime sunnuntaina kärkiryhmä FC Lahdesta vierasvoiton napanneen AC Oulun tilanne on tällä hetkellä kotkalaisia parempi. Laivastonsinisillä eroa piikkipaikkaa pitäviin FC Lahteen ja PK-35:een on kuusi pistettä, mutta takana on yksi ottelu vähemmän. Mikäli AC Oulu yltää voittoon lauantaina, nousee joukkue kolmanneksi ja enää kolmen pisteen päähän kärkikaksikosta.

KooTeePee on puolestaan yhden ottelun enemmän pelanneena AC Oulusta kahden pisteen päässä ja täydellisellä loppukauden onnistumisella kaikki voisi vielä olla mahdollista.

– Ottelu on äärimmäisen tärkeä molemmille joukkueille taistelussa kärkisijoituksista, KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen tiivistää oleellisen.

– Panoksista huolimatta meidän täytyy lähteä tähän otteluun niin kuin jokaiseen muuhunkin jäljellä olevaan peliin eli puoliaika kerrallaan mennään eteenpäin. Meillä on alla kaksi hyvää voittoa, joten itseluottamus on joukkueella kunnossa, toteaa puolestaan AC Oulun Mika Nurmela.

Pitkän ja komean jalkapallohistorian omaavan Kotkan nykyinen lippulaiva FC KooTeePee kuuluu ehdottomasti Ykkösen laaturyhmien joukkoon. Paras esimerkki ”ahtaajien” iskukyvystä löytyy toukokuun lopulta, jolloin AC Oulu joutui kotimatkalle Arto Tolsa -Areenalta 2-0-tappio niskassaan. Tuolloin oululaiset pysähtyivät viimeistään kovaotteisen ja fyysisen puolustuksen takana häärivään maalivahti Oskari Forsmaniin, joka ei tule olemaan helppo ohitettava Raatissakaan.

– Puolustuksen johtohahmoksi on noussut toppari Ken Jammeh, joka on jo liigaseurojen seurannassa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen mainitsee.

Lisäksi KooTeePeen alakerta sai hiljattain vahvistusta 112 liigaottelun toppari Jussi Kinnaslammesta, joka on harjoitellut joukkueen mukana talvesta asti.

Kotkalaisten hyökkäyksessä nimet Immo Eronen, Jukka Santala ja Niko Ikävalko ovat tuttuja liigakentiltä sekä kansainvälisistä ympyröistä asti. Muun muassa Skotlannissa ja Tanskassa sekä Veikkausliigaa Hakassa, HJK:ssa ja Jokereissa pelannut isokokoinen Santala onkin seitsemällä osumallaan Ykkösen parhaita maalintekijöitä. Hänen takanaan maalintekovastuu on jakautunut suhteellisen tasaisesti.

– Kotkalla on muutamia hyviä profiilipelaajia, mutta jos pääsemme omalle tasollemme, tulee tulos olemaan hyvä. Jo Kotkassa hallitsimme lähes täysin kenttäpeliä, mutta vastustaja onnistui tosi hyvin omissa paikoissaan. Nyt on oltava erittäin tarkkana niillä hetkillä, kun Kotka saa pallon, Nurmela painottaa.


Nuren erikoistilanteet ovat jälleen yksi mahdollisista ratkaisun avaimista. Kuva: Tapani Pikkarainen

AC Oulun pelaajisto on yhä toipilaana olevaa Joonas Pennasta lukuun ottamatta terve, mutta lauantain ottelun joutuu katsomon puolelta seuraamaan tähän mennessä täydet minuutit keskikentällä pelannut Jani Kauppila. Kapteenin varoitustili täyttyi edellisessä ottelussa, ja seurauksena on yhden ottelun pelikielto.

– Meillä on kyllä riittävästi hyviä pelaajia, joilla pystymme korvaamaan Janin puuttumisen yhdestä ottelusta. Lähdemme otteluun normaalilla rohkealla pelitavallamme, keskikentän toinen konkari Nurmela naulaa.

Tarvittavia ratkaisusyöttöjä lienee siis lauantainakin luvassa hyökkäyksen kuumille pelaajille Dritan Stafsulalle ja Randy Edwini-Bonsulle.

LISÄÄ OTTELUN ENNAKOINTIA TUOREESSA ACIAA-LEHDESSÄ!

AC Oulu – FC KooTeePee Raatin stadionilla lauantaina klo 16.00 – tervetuloa!

(Toimitus)