Ennakko Edustus

Jalkapallon EM-kilpailut ovat täydessä vauhdissa, mutta kotimainen huippujalkapallo sytyttää taatusti Oulussa. Ykkönen palaa pieneltä tauolta ja AC Oulun vieraaksi saapuvat viiden päivän sisällä sarjakakkonen SJK sekä sarjaykkönen RoPS.

Kahden viikon ottelutauolta palaava AC Oulu saa kunnian karistaa lomapölyt niskastaan huippuvastustajia vastaan – tulevana lauantaina laivastonsininen ryhmä saa vieraita Pohjanmaalta, kun täksi kaudeksi Ykköseen noussut nimivahva ja sarjakakkonen Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu ensimmäistä kertaa Raatin pyhättöön. Luvassa on taatusti tiukkaa vääntöä sarjapisteistä, sillä talvella pelatuista harjoitusotteluista molemmat joukkueet voittivat kerran ja kerran päädyttiin tasapeliin. Aktiiviivista ja rohkeaa pallonhallintapeliä suosiva SJK on kerännyt kahdeksasta ottelusta 16 pistettä.

– SJK on meille tuttu joukkue talvelta. Pelasimme erittäin tasaisia, vauhdikkaita ja hyvätasoisia otteluita, jonka tuloksetkin vahvistavat. He ovat aloittaneet sarjan kuitenkin meitä paremmin, mutta uskon meidän olevan erittäin hyvässä vireessä pienen tauon jälkeen. Heiltä löytyy Ykköseen todella kovia nimiä, kuten Toni Lehtinen, Chris Cleaver ja Jyri Hietaharju. Heillä on ollut kuitenkin loukkaantumishuolia, joten tarkkaa tietoa heidän ryhmästään ei ole, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi tulevaa.


Luvassa tiukkaa vääntöä Raatin sametilla (Jouko Kylmäoja)

Jo tässä vaiheessa voidaan satavarmasti sanoa, että Rovaniemen Palloseura saapuu Ouluun ensi viikon keskiviikkona sarjakärjen asemassa. Rovaniemeläiset huilaavat viikonloppuna ja heillä on kerättynä kahdeksasta ottelusta vakuuttavat 22 sarjapistettä. Ensi viikon RoPS-ottelu käynnistää sarjan toisen kolmanneksen, sillä kuten muistetaan aloitta AC Oulu sarjansa juuri Rovaniemellä. Avausottelussa kotijoukkue otti niukan 1-0-voiton, mutta peli oli valtaosin AC Oulun hallinnassa. RoPS on kuitenkin osoittanut vahvan joukkueen merkkejä, sillä se on kaivanut pallon omasta maalistaan ainoastaan kolme kertaa tällä kaudella.

– RoPS on kurinalaisesti puolustava ja taisteleva joukkue. Heille on äärimmäisen vaikeaa tehdä maaleja ja toisaalta heidän hyökkääjänsä ovat huippuvaarallisia. RoPS:a alamme miettimään kuitenkin vasta lauantain jälkeen, Malinen kuittaa.

AC Oulun pelaajatilanne näyttää hyvältä. Toppari Juho ”Äffä” Meriläisen palattua tällä viikolla joukkueen vahvuuteen ovat kaikki pelaajat käytettävissä. Pienistä kolhuista ovat kärsineet Juuso Majava sekä Matias Ojala, mutta molemmat ovat suurella todennäköisyydellä pelikuntoisia lauantaina.

AC Oulu panostaa tulevissa keskikesän otteluissa myös palveluihinsa – kylmää ja lämmintä juomaa, jäätelöä, makkaraa ja muita virvokkeita on tarjolla yhä enemmän ja useammista myyntipisteistä.

AC Oulu – SJK lauantaina 16.6. klo 17:00 Raatti
AC Oulu – RoPS keskiviikkona 20.6. klo 18:30 Raatti

ACIAA-lehden tuplanumero LUE TÄÄLTÄ>>