Katarauna Oulun Konttivuokraus OTC Nordic Lähitapiola Terveystalo Codemate PEAB Juhan Auto LVI-Urakointi Ylitalo Ville Puukka Kraton Temrex OMP Group UKI Arkkitehdit Moku Allin matala Go On Oulu H2O Oulun Energia PLC

Ihkun otteluennakko: AC Oulu taistelee Suomen Cupissa paikasta kahdeksan parhaan joukkoon

15.3.2019 13:10 Ennakko

 

AC Oulu ja FC Honka iskevät yhteen lauantaina Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa Heinäpään jalkapallohallissa kello 15.30 alkaen. Laivastonsiniset odottavat otteluun yleisöryntäystä ja suosittelee ennakkolipun ostamista. Oululaisen jalkapalloviikonlopun kruunaa JS Herculeksen ja FC Interin vastaava ottelu sunnuntaina klo 15.00.Joni Korhonen kohtaa entisen seuransa (Kuva: Elias Mustonen)

 

AC Oulu ja FC Honka ovat historian saatossa kohdanneet virallisissa otteluissa 14 kertaa. Neljä kertaa kohtaaminen on ollut Veikkausliigan ottelussa, yhdeksän kertaa Ykkösen ottelussa ja kerran on kamppailtu edesmenneen Liigacupin merkeissä. Historia on tasainen sillä AC Oulu on voittanut otteluista neljä, Honkan viittä vastaan. Viisi kertaa on pelattu tasapeli.

 

Keskinäisten otteluiden paras maalintekijä on AC Oulun hyökkääjäjärkäle Frank Jonke, joka iski neljä maalia ikimuistoisessa ottelussa Tapiolassa 13.9.2010. Kolme maalia AC Oulun verkkoon on tehnyt muuan Joni Korhonen, joka edustaa tätä nykyä siis jälleen AC Oulua.

 

Lauantaina AC Oulu saa vastaansa Veikkausliigajoukkueen. Viime kaudella nousijajoukkueena esiintynyt Honka oli todella lähellä mitali, sillä Kuopion Palloseura oli tasapistein parempi maalieron turvin. Loistava kausi ei siis aivan saanut kruunua. Espoossa ei jääty harmittelemaan, sillä joukkue on vahvistunut kovaa tahtia. Joukkueen nimimiehiä on turha edes laittaa listalle, sillä se olisi pitkä kuin nälkävuosi. Sen sijaan voidaan todeta, että joukkue voitti kivikovan Suomen Cupin alkulohkonsa jättäen mm. viime kauden Cup-mestarin Interin ja kotimaan kenttiä dominoineen HJK:n taakseen.

 

Joukkuetta valmentaa Vesa Vasara, jota voidaan ehdottomasti pitää uuden sukupolven tähtivalmentajana. Joukkueiden pelitavoissa on havaittavissa paljon yhtäläisyyksiä ja siksi onkin mielenkiintoista nähdä myös valmentajien Vasaran ja Mika Lähderinteen yhteenotto.

ENNAKKOKOMMENTIT

- Hieno päivä tulossa ja innolla tätä on odotettu. Vastassa on yksi mestarisuosikeista, joka on jo talvella näyttänyt olevansa valmiina lunastamaan odotuksia. Heillä on valtava määrä laatua joukkueessa, mutta me lähdemme taistelemaan omilla aseilla kotiyleisön eteen - voitolla jatkoon on ajatuksena, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

KOKOONPANOTILANNE

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pienistä vaivoista kärsivät Jere Aallikko ja Aleksi Gullsten.

LISÄTIETOJA

AC Oulu - FC Honka

Lauantaina 16.3. klo 15.30

Heinäpään jalkapallohalli

 

Liput ovelta (mikäli ei myydä ennakkoon loppuun): 20€ (aikuiset), 15€ (erityisryhmät), 10€ (lapset 7-16v)
Ennakkoliput -5€: https://www.seamchip.fi/acoulu tai Urheilukauppa.eu (Pakkahuoneenkatu 9) +1€

Veloituksetta: Pääkatsomon kausikortit

Alennukset: -50% AC Oulun muilla kausikorteilla

Live: Ruutu+

 

Hallilla palvelee kioski. Maksuvälineenä pankkikortti ja käteinen sekä Smartum-setelit.
Ennakkolipuissa ja pääkatsomon kausikorteilla sisäänpääsy myös Stora Enson tehtaan päädyn ovesta.

ACIAA
Kuuntele uusin jakso
ACO TV


Veikkaus
© 2020 AC Oulu.
Miesten Ykkönen