Ennakko Edustus

Kauden avausottelussa 0–1-voiton KTP:tä vastaan nitistänyt AC Oulu vierailee seuraavassa ottelussaan AC Kajaanin kotikentällä. Viime kaudella kajaanilaisryhmä ei ollut Laivastonsinisille helpoin mahdollinen vastustaja. Lauantailta maanantaille siirretty peli päästään toivon mukaan pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

AC Oulu kohtaa kauden toisessa ottelussaan vierasnurmella AC Kajaanin maanantaina kello 18:30 alkavassa kamppailussa, joka oli siis määrä pelata jo lauantaina, mutta Kajaanin sääolosuhteet siirsivät ottelun ajankohtaa kahdella päivällä.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella 30. maaliskuuta Oulussa, jolloin Laivastonsinisten tiivis joukkuepelaaminen oli valttia, eivätkä kajaanilaiset iskeneet maaliakaan. Ottelu päättyi 1–0-kotivoittoon.

Molemmat joukkueet avasivat kautensa viime viikonloppuna. AC Oulu esiintyi todella vahvalla peli-ilmeellä Kotkassa, jossa se kaatoi pitkällä vierasottelureissulla KTP:n tyylikkäästi numeroin 0–1. Ottelun voittomaalin iski ensimmäisessä sarjakamppailussaan Laivastonsinisissä vaikutuksen tehnyt väkkärämäinen laitahyökkääjä Loorents Hertsi, jolla oli taistelussa paikkoja useammankin osuman niittaamiseen. Vastaavasti Juhani Pennanen oli joukkueen maalilla erinomaisessa iskussa.

AC Kajaani kohtasi puolestaan kauden avauskierroksella kotiottelussaan porilaisen MuSan, jolle se taipui lopulta 1–2. Ottelussa nähtiin kuusi keltaista korttia, joista neljä tuli toisella jaksolla. Kajaanilaisten ainokaisen iski ottelussa brassihyökkääjä Thiago Trindade. AC Kajaani janoaa takuulla lujasti kauden avausvoittoaan, koska pisteet menivät ensimmäisessä kamppailussa sivu suun.

AC Kajaani piinasi AC Oulua viime kaudella, kun neljässä keskinäisessä kohtaamisessa voitot kirjattiin lukemin 1–1 ja kahdesti päädyttiin tasapeliin. Lisämielenkiintoa tämän kauden ensimmäisessä sarjakohtaamisessa lisää viime kaudella AC Kajaanin riveissä pelanneen brassitopparin, Venicio Ferreiran paluu entisen seuransa kotikentälle. Kovaotteinen puolustaja pelasi AC Oulun kauden ensimmäisessä kamppailussa vahvan vakuuttavasti joukkueen puolustuslinjassa.

Kommentit

– Ottelusiirto oli harmin paikka, mutta me ei oikein voitu asialle mitään. Saimme tiedon, että lauantaina ei voida pelata, joten siihen oli tyytyminen. Pelaajien kannalta on tietysti tärkeää, että loukkaantumisriskiä ei tule liukkaan kentän vuoksi – lasken meidän eduksi myös pelillisesti hyvät olosuhteet. Itsessään parin päivän siirto ei vaikuta juurikaan meidän valmistautumiseen. Kotkassa otettu avausvoitto oli hyvän esityksen jälkeen tärkeä myös henkisesti, sillä nyt se ”avausvoiton paine” on saatu pois heti kättelyssä, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

Laivastonsinisten ryhmä pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa ottelupäivänä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko