Ennakko Edustus

AC Oulu ja FF Jaro iskevät yhteen Raatissa sunnuntaina klo 18.30 alkavassa ottelussa. Ottelu on molemmille joukkueille todella tärkeä, sillä etumatkaa sarjakärkeen ei haluta päästä venymään liian pitkäksi. Kyseinen ottelu on samalla Ykkösen vähäpäästöisin teemaottelu.

AC Oulun kausi alkoi mainiosti. Neljästä ensimmäisestä ottelusta kasattiin mukavat 10 pistettä. Viimeiset ottelut ovat olleet tuloksellisesti huonoja, sillä kasassa on vain yksi tasapelipiste. Suurimmat haasteet ovatkin löytyneet hyökkäyspelaamisesta, sillä AC Oululle on tehty koko kaudella ainoastaan kaksi maalia. Tehtyjä maaleja on puolestaan vain kuusi kappaletta ja kotikentällä kuparinen on kolmen pelin jälkeen vielä rikkomatta – selvää siis on se, että huomenna sunnuntaina kotiyleisö odottaa asiaan muutosta.

FF Jaro kuuluu sarjan joukkueisiin, jotka ilmoittavat kauden alla tavoitteeksi sarjanousun. Pietarsaarelaiset ovat keränneet seitsemään otteluun kaksi pistettä AC Oulua vähemmän eli yhteensä yhdeksän pistettä. Jaro on kuitenkin kaikissa otteluissa osoittanut vaarallisuutensa ja etenkin joukkueen meksikolaiset ovat olleet alati vaarallisia.

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa 18 kertaa, joista AC Oulu on voittanut kymmenen ja Jaro kuusi kohtaamista.

Ykkösen vähäpäästöisin teemaottelu

FF Jaroa vastaan käytävä ottelu kulmee teemalla ”Ykkösen vähäpäästöisin ottelu”. AC Oulu kiinnittää ottelussa erityistä huomiota seuraaviin asioihin.

  • AC Oulu kannustaa kaikkia katsojia saapumaan otteluun jalan, pyörällä, julkisilla tai kimppakyydeillä
  • AC Oulu ja otteluisäntä Hauru lisäävät stadionille huomattavan määrän jätteiden lajittelupisteitä
  • AC Oulu kannustaa katsojia uusiokäyttämään esimerkiksi anniskelualuiden muovituopit
  • AC Oulu kannustaa katsojia kierrättämään syntyneet jätteet
  • AC Oulu kannustaa ihmisiä suosimaan lähellä tuotettuja elintarvikkeita, esim. Sonnisaaren oluita ja Viskaalin makkaroita sekä kokeilemaan rohkeasti kasvisvaihtoehtoja
  • AC Oulu tarjoaa VIP-tilassa kasvis- ja lähiruokaa
  • AC Oulu kannustaa ihmisiä tutustumaan Oulun Energian ja AC Oulun Vihreä Virta-kampanjatuotteeseen
  • AC Oulu kannustaa ihmisiä tutustumaan Kiertokaari Oy:n lajitteluoppaaseen
  • AC Oulu kannustaa ihmisiä suosimaan oululaista Haurua omassa jätehuollossaan

Kommentit

– Joukkue on valtavan pettynyt viimeaikaisiin tuloksiin. Olemme treenanneet todella kovaa koko talven ja yritämme jatkuvasti kehittää peliä. Valitettavasti maalinteko on tökkinyt, mutta tarvitsemme kotiyleisöltä kannustusta – uskomme, että homma kääntyy vielä hyväksi, hyökkääjä Alberto Alvarado Morin kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oululla on kokoonpanomurheita, sillä sivussa ovat David Ramadingaye, Venicio Ferreira, Aleksi Gullsten, Driton Shala sekä Tommi Lindholm. Alexander Jibrin puolestaan tekee paluun kokoonpanoon muutaman ottelun huilin vuoksi.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko