Ennakko Edustus

AC Oulu ja MYPA iskevät yhteen Ykkösen ottelussa lauantaina. Pilliin vihelletään kello 15.00.

Molemmat joukkueet taistelevat sarjapaikastaan. Viime viikonloppu oli AC Oulun kannalta suotuisa, sillä 4-0-voitto MuSa:sta ja AC Kajaanin, TPV:n ja MYPA:n tappiot loivat lisää eroa takana oleviin joukkueisiin, mutta vielä ei Laivastonsinisten sarjapaikka ole kirkossa kuulutettu. Tilanne ennen kolmea viimeistä kierrosta häntäpäässä on siis seuraava: AC Oulu (24 pistettä), AC Kajaani (21), TPV (18) ja MYPA (18).

Kolmen pisteen lisäksi AC Oulu haluaa taatusti ottaa kauan kaivatun kotivoiton, joten motivaation täytyy oululaisilla olla äärimmilleen viritetty. Sitä se on varmasti myös mypalaisilla – joukkue on repinyt viimeisestä viidestä ottelusta seitsemän pistettä ja noussut taistelemaan sarjapaikastaan todenteolla.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kaksi kertaa. Ensimmäinen näytös Raatissa päättyi maalittomaan tasatulokseen ja heinäkuussa pelattu ottelu Myllykoskella päättyi AC Oulu 2-0-voittoon. Osumat tuossa ottelussa viimeisteli Loorents Hertsi ja Venicio Ferreira. Juhani Pennanen venyi tuossa ottelussa torjuntaan rangaistuslaukauksessa ja oli osaltaan varmistamassa kolmea pistettä.

Kommentit

– Toivottavasti ei tule sairastumisia pelaajistoon, sillä Porin reissun jälkeen kaksi valmentajaa ja huoltaja ovat olleet kipeinä. MYPA on hyvässä iskussa oleva joukkue ja pelaa täysin erillä tavalla kuin MuSa. Heiltä löytyy vaarallisia hyökkääjiä ja taitavia keskikenttäpelaajia, joten meidän täytyy vielä pystyä parantamaan omaa peliä. Monipuolinen hyökkääminen, jota nähtiin Porissa ja tasapaino puolustuksessa ovat avainasioita, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

Porissa hienot pelit pelanneet 16-vuotiaat Lasse Ikonen ja Miika Koskela ovat maajoukkuetehtävissä, joten muutoksia kokoonpanoon tulee vähintään kahden pelaajan verran.