Ennakko Edustus

AC Oulun kausi 2021 käynnistyy perinteiseen tapaan harjoitusottelulla Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina Garam Masala Areenalla klo 14.45 alkaen, mutta koronarajoituksien vuoksi ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Kaleva Live näyttää ottelun kuitenkin suorana ja suomeksi selostettuna.

Asetelmat jo perinteeksi muodostuneeseen otteluun ovat kääntyneet vuodessa päälaelleen – AC Oulu lähtee otteluun Veikkausliigajoukkueena ja RoPS puolestaan Ykkösen joukkueena. Luvassa on varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten kauden ensimmäisissä harjoitusotteluissa on tapana.

Historian saatossa pohjoisen joukkueet ovat kohdanneet harjoitusotteluissa 22 kertaa ja virallisissa merkeissä 10 kertaa. Napapiiriläiset ovat tilastoissa vahvasti niskan päällä, sillä sinipaidat ovat poistuneet otteluista voittajina 17 kertaa, kun AC Oulu on onnistunut voittamaan vain neljä otteluista.

Viime kaudella 16.1. pelattu ottelu päättyi RoPS:n 2-1-voittoon ja 12.6. pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Tällä hetkellä joukkueiden tilanteet ovat hieman poikkeavat – AC Oulun joukkue on käytännössä kasassa ja takana on jo kaksi täyttä viikkoa joukkueharjoituksia. RoPS:n tilanne on erilainen, sillä sopimuspelaajia on toistaiseksi melko vähän ja joukkue lähtenee lauantain otteluun nuorella ja kokeilupitoisella joukkueella. AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola pääsee heittämään kentälle käytännössä kaksi joukkueellista pelaajia, joten kokeiluita on siinä mielessä luvassa myös kotijoukkueen kannalta.

Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta Kaleva Live näyttää ottelun suorana. Lähetys on Kalevan tilaajasisältöä. Ottelua pääsee katsomaan myös euron tutustumistilausmaksua vastaan.

Kommentit

– Kaksi viikkoa on treenattu tosi hyvin. Ollaan päästy isolla porukalla ja isolla kentällä operoimaan. Intoa on riittänyt – olemme alkaneet muistella niitä meidän pelin perusasioita ja tietysti fysiikkapuolta on kehitetty. Olosuhteet uudessa hallissa ja Liikuntakeskus Hukassa ovat olleet erinomaiset. Lauantaina suurin osa pelaa 45 minuuttia, joten vaihtuvuutta tulee, joka on tietysti tässä vaiheessa positiivinen juttu, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella vain pienestä vaivasta kärsivä Fareed Sadat sekä torstaina Ouluun saapunut David Popa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko