Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ilves kohtaavat harjoitusottelussa perjantaina Tampereella. Ottelu pelataan uudella Tammelan stadionilla klo 17.00 alkaen. Kaleva näyttää ottelun livenä tilaajilleen.

Pitkä talvi on takana ja edessä on kenraaliharjoitus ensi viikolla alkavaan Veikkausliigaan. Oululaiset pääsevät testaamaan jo ennen kautta uuden Tammelan stadionin toimivuuden ja olosuhteet, kun joukkue matkustaa tupsukorvien vieraaksi Tampereelle. Joukkueet kohtasivat talvella Liigacupissa Oulussa, jonka Ilves vei nimiinsä 0-1 lopputuloksella. Kissapedot putosivat Liigacupissa semifinaaleissa FC Interiä vastaan ja näin ollen he pelaavat nyt myös harjoitusottelussa eivätkä finaalissa.

Molemmissa joukkueissa on hyvin maltillisesti tapahtunut muutoksia edelliseen kohtaamiseen ja voimasuhteet näyttäytyvät hyvin tasapainoisilta. Tuloksellisesti katsottuna tamperelaisten alun talvikausi oli ehjempi kuin oululaisten, mutta Ilves lähtee otteluun kolmen ottelun tappioputkessa. Alkutalvesta kissapedot olivat puolestaan voittokannassa kolmen ottelun ottelun verran, mutta Tammelan korkkaamisen jälkeen on trendi ollut alaspäin. Tammelan taika on siis vielä murtamatta kotijoukkueella ja se varmasti luo lisäpaineita uudella stadionilla pelaaville tupsukorville.

Viime viikonlopun harjoitusottelu pelattiin melkoisessa tuiverruksessa. Kuvaaja: Iitu Lehtonen.

Viimeinen harjoitusottelu ennen Veikkausliigan alkua ja pitkä pre-season on pian ohi. Useampi nuorten maajoukkuepelaaja palaa viikolla harjoitusvahvuuteen, viimeisimmät tosin vasta torstaiksi. Tämä vaikuttaa tietysti pelaavaan kokoonpanoon, joten pientä säätöä joudutaan tekemään. Kilpailu avauksen paikoista on kova. 

Harjoittelua on jatkettu hieman kevennetysti, joten saadaan varmasti hyvä tapahtuma perjantaina Ilvestä vastaan. Samalla pääsemme tutustumaan Tammelan uuteen jalkapallostadioniin.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Veikkausliigan kynnyksellä Laivastonsiniset pääsevät ehyemmällä kokoonpanolla liikenteeseen kuin aiemmassa kohtaamisessa. Kenraalin jälkeen varmasti molemmat joukkueet ovat viisaampia siitä tilanteesta, missä joukkue menee ennen kauden alkua. Oululaisten talvikausi on ollut vaihteleva kokoonpanossa olleiden loukkaantumisten vuoksi ja peli ei ehkä ole vielä saavuttanut vaadittua tasoa eikä ihanteellisella avauskokoonpanolla ole päästy vielä kunnolla pelaamaan. Viime viikonlopun tasapeli Ykkösliigajoukkue JIPPOa vastaan oli AC Oululle hankala, josta jäi parannettavaa perjantain kenraaliin. 

AC Oulun riveistä varmoja poissaolijoita ovat pitkäaikaisloukkaantunut Bubi Forsström sekä Danny Barrow ja Roope Salo.

Kaleva näyttää tilaajilleen ottelun suorana lähetyksenä yhteistyössä Aamulehden kanssa. Pääset katsomaan lähetystä myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko