Ennakko Edustus

AC Oulun kohtaa FC Hakan perjantai-iltana Valkeakoskella. Ottelu pelataan Tehtaankentällä 24.8. klo 18.00 alkaen. Pelin näet suorana Ruutu+ -palvelusta. Oulussa ottelun voi nauttia Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa ja Leskisessä parhaassa seurassa.

Laivastonsinisten matka käy kohti etelää ja Valkeakoskea, jossa vastaan asettuu 90-vuotias FC Haka. Hienon historian omaava seura on käynnistänyt juhlavuodelle oman yhteiskuntavastuullisen kampanjan kiusaamista vastaan. Molemmat joukkueet toimivat tärkeän teeman sanansaattajina ja esille nostajina. Valkeakoskella on Älä Kiusaa -kampanja ja meillä Oulussa on Emme Kiusaa -kampanja. Perjantaina taistelleen kentällä, mutta ulkopuolella taistellaan kiusaamista vastaan yhdessä.

Valkeakosken Haka on aloittanut kauden pirteästi ja he ovat sarjassa kuudentena. Heillä on kolme voittoa tilillään ja kaksi tappiota seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Edellisellä kierroksella koskilaiset kärsivät paikalliskamppailussa murskatappion kovavireiselle Ilvekselle. Valkeakoskella on varmasti sisuunnuttu tuosta nöyryytyksestä, joten AC Oululle on luvassa vaikea iltapuhde Tehtiksellä, jossa halutaan pestä kasvot Tampereen vierailun jälkeen.

AC Oulu lähtee vierasmatsiin allaan kaksi tasapeliä, mutta voitto antaa edelleen odottaa itseään. Joukkue majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja se on kaikkea muuta kuin, mitä tälle kaudelle haluttiin. Alakulossa voisi rypeä loputtomiin, mutta siihen ei ole syytä eikä aikaa. Perjantai tulee nopeasti ja se on jälleen uusi mahdollisuus. Uusi viikko ja uusi mahdollisuus.

FC Haka on aloittanut kautensa hyvin, mutta ylittänyt selvästi pisteodottamansa. Erityisesti kotona Haka on ollut vahva. Joukkue on roolitettu selkeästi ja pelaajien vahvuudet on saatu esille. Hakassa on useita hyviä yksilöitä, jotka ovat ratkoneet heille pelejä, mutta silti heidän joukkuepelaaminen näyttää kivijalalta, mikä tuo heille pisteitä. 

Meidän alkukausi on sujunut reilusti alle odotusten, mutta pisteodottaman mukaan meidän pitäisi olla paljon korkeammalla. Tilastot ovat kuitenkin vain tilastoja ja pelit voitetaan kentällä. Olemme olleet riittävän vaarallisia hyökkäyspäässä ja onnistuneet maalinteossa joka pelissä. Koko joukkueen puolustamisessa on vielä paljon parannettavaa ja ensimmäinen nollapeli odottaa edelleen itseään. 

Hakaa vastaan meidän täytyy saada pallonhallinta itsellemme ja silloin pääsemme pelin päälle. Pallottomien pelaajiemme etäisyydet ja pallolliset valinnat täytyy saada hieman paremmiksi, niin sen jälkeen alamme voittamaan. 

Treeneissä on ollut hyvä tekeminen ja uskoa riittää varmasti koko joukkueella.

Päävalmentaja Rauno Ojanen
Viime perjantaina riitti maalipaikkoja IFK Mariehamnia vastaan. Kuvaaja: IItu Lehtonen.

Tilastollisestikin katsottuna olisi kummallinen poikkeama, jos käännettä parempaan ei jossain kohtaa tulisi. Wyscoutin mukaan AC Oulun pisteodottama on tällä hetkellä 1,3 ja suurinpiirtein samaan aikaan viime kaudella se oli 1,36. Mikä tarkoittaa sitä, että viime kaudella joukkue ylisuoritti pelitilanteisiin nähden ja puolestaan tällä hetkellä alisuorittamista näkyvissä tilastojen perusteella. Odottaman mukaan Laivastonsinisillä pitäisi olla tällä hetkellä yhdeksän pistettä kasassa, mutta tilastot eivät kerro tietenkään kaikkea, vaikka jotain osviittaa ne antaa joka tapauksessa pelaamisesta. Tuloksen takana on aina paljon muuttujia, joten yksiselitteistä faktaa on vaikea kaivaa.

Valkeakoskella on luvassa mielenkiintoinen ottelu, kun molemmat joukkueet kaipaavat kovasti parannusta omiin esityksiin. Parin viime kauden aikana joukkueiden kohtaamiset koskilla ovat olleet maalirikkaita ja todella tasaisia pelejä. Mitään vähempää ei perjantailta voi odottaa, joten kannattaa hankkia ja aukaista Ruutu+ -palvelu, jotta et missaa tätä taistoa! Ruudun lähetys alkaa perjantaina klo 17.45.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko