Ennakko Edustus

Kansallisen Jalkapallopäivän ottelussa AC Oulu kohtaa FC Lahden Raatissa ja peli käynnistyy keskiviikkona 12.6. klo 18.00 alkaen. Portit avautuvat tuntia ennen ottelua. Pääsyliput otteluun ovat myynnissä halvemmalla ennakkoon seurakaupasta.

Kahden häntäpäähän jämähtäneen joukkueen kohtaaminen tuo erityistä jännitettä keskiviikkoiltaan Raatissa. Molemmat joukkueet haluavat ottaa etäisyyttä jumbotaisteluun ja nousta kohti keskikastia sekä tietenkin välttää tuo alin alho kokonaan. Ennen keskiviikon taistelua lahtelaiset pitävät perää ja oululaiset ovat kolmanneksi viimeisenä pisteen enemmän plakkariin keränneenä. Sarjataulukossa keskikasti alkaa karata molemmilta joukkueilta, jos pistekarttumat ovat pieniä, joten ottelun tärkeys näkyy varmasti kentällä. Tällä hetkellä oululaisten edessä on FC Inter, joka neljä pistettä enemmän kerännyt alkukaudesta ja pisteen päässä takana hengittävät lahtelaisten kanssa tammisaarelainen EIF.

FC Lahti saapuu Ouluun kolmen ottelun tappioputkessa ja viimeisimpänä niskassaan häviö turkulaisille. Päävalmentaja Toni Lindbergin suojattien yksi ongelmista on ollut maalin tekeminen ja joukkue onkin tehnyt vähiten maaleja sarjassa. Mustat Kuhnurit hankkivat AC Oulussa maalintekokykynsä todistaneen Michael Lopezin riveihinsä, mutta hänkään ei ole saanut maaliruiskuaan auki ja toivottavasti se ei aukeakaan vielä keskiviikkona. Lahtelaiset ovat puolestaan päästäneet 18 maalia, joka on kolmanneksi eniten toistaiseksi.

Jos Lahdessa on kärsitty maalien puutteista niin oululaisten ongelmat ovat juuri toisessa päässä. Joukkue on tehnyt joka pelissä maalin tai enemmän, joten puolustusalueen ongelmat ovat nousseet tällä kaudella keskiöön. AC Oulu on antanut useampia rankkareita vastustajalle, joten niistä vähintäänkin pitäisi päästä eroon.

12. pelaajaa tarvitaan jälleen keskiviikkona. Kuva: Iitu Lehtonen.

Raatin nurmi paranee hitaasti, mutta varmasti ja meidän täytyy pysyä pallossa enemmän kuin viime peleissä. Silloin olemme paljon parempia myös puolustussuuntaan ja pystymme hallitsemaan ottelun kulkua.
Lahti on tottunut nurmipeleihin ja pystyy olemaan pallollisena vaarallinen, mutta pelaamaan myös tehokasta vastahyökkäyspeliä. Siinä on todennäköisesti heidän ottelusuunnitelmansa ja se vaatii meiltä jatkuvaa pelin kontrollointia.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Oulussa juhlittiin edellisen kotiottelun päätteeksi voittoa isosta ja mahtavasta HJK:sta. Joukkue osoitti taistelukykynsä ja onnistui ottamaan kauden ensimmäisen voiton. Edellisellä kierroksella Kuopion lauantai-illassa oli KuPS parempi murskaluvuin. Klubin kaataminen antoi odottaa ottelusta enemmän, mutta AC Oululle jonkinlaiseksi kryptoniitiksi muodostunut keltamusta-aines oli vain parempi jälleen. Historia toisti itseään pahemman kerran.

Nyt on aika suunnata katseet kohti uutta ottelua ja tällä kertaa kyse on kauden toistaiseksi tärkeimmästä ottelusta. Tuleva koitos on kauden ensimmäinen kuuden pisteen ottelu ja sillä on suuri merkitys niin joukkueen henkisellä tasolla kuin loppukaudesta, kun pelit vähenee ja pisteiden arvot kasvavat kasvamistaan. AC Oulun suurin tavoite on varmasti jättää tuo häntäpää ja kivuta kohti loppusarjaviivaa.

Keskiviikon ottelusta tulee jännittävä taistelu, jossa kumpikin joukkue haluaa näyttää olevansa sarjatilannetta parempi. Toivottavasti AC Oulu saa äänekkään 12. pelaajan katsomoon, jonka siivittämänä joukkue pystyy ottamaan kauden toisen voittonsa.

Keskiviikkona juhlitaan myös Kansallista Jalkapallopäivää toista kertaa! Jalkapallopäivä on suomalaisen jalkapalloilun suuri yhteinen juhlapäivä. Päivä, jolloin on meidän kaikkien vuoro näyttää ja nauttia niitä tunteita, jota suomalainen jalkapallo meissä herättää. Lue tästä lisää Jalkapallopäivästä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko