Ennakko Edustus

Kun maanantai-iltaan päästään, vaihtuu heinäkuu elokuuksi. Toivon mukaan samalla kääntyy uusi lehti AC Oulun pistemetsästyksessä, sillä heinäkuun neljästä ottelusta saldoksi muodostui kaksi tasapeliä, kaksi tappiota, eikä ainuttakaan voittoa. Otteluita on jäljellä vielä 11 kappaletta, mutta kurssin on käännyttävä heti maanantaina, mikäli AC Oulu haluaa pysyä mukana kärkijoukkueiden vauhdissa.

– Pääasia on nyt ilman muuta saada pitkästä aikaa voitto. Ja jos pelaamme samankaltaisesti kuin kahdessa edellisessä ottelussa, niin kyllä se voitto sieltä tulee. Koko porukan pitää vain nyt uskoa siihen ja yhteisellä tekemisellä näyttää, mistä meidät on todella tehty. Halu joukkueessa on todella kova, päävalmentaja Juha Malinen toteaa pelipäivän aattona.

Viime keskiviikon kotiottelu KPV:tä vastaan oli AC Oulun ylivoimaista hallintaa, mutta illan ainoan maalin teki silti vierasjoukkue. Viime aikojen vastoinkäymisistä huolimatta pelityyliä ei aiota muuttaa.

– Tietenkin aina pitää miettiä, mitä voisi tehdä eri tavalla. Pelitapamme kuitenkin tuottaa tällä hetkellä selkeää hallintaa, hyviä pallonriistoja ja sen jälkeen kontrolloitua peliä. Se tuottaa myös selkeän hyökkäysvoittoista peliä ja hyviä maalintekotilanteita.

– Iso asia on, ettei pallo ole mennyt maaliin ja selvää on, että edelleen on viilattavaa ja pieniä asioita, jotka pitää pystyä tekemään paremmin. Silloin maalitilanteet tulevat vieläkin paremmasta paikasta ja aikaa ratkaisuun jää vieläkin enemmän. Tämä pelityyli on valittu, koska se kehittää pelaajia, on aktiivista ja yleisöystävällistä. Olen varma, että muutama hyvä onnistuminen vapauttaa ja antaa joukkueelle siivet loppukauteen, painottaa Malinen.

Maanantai-illan vierailija FC PoPa on ollut kiistatta Ykkösen kauden suurimpia alisuorittajia. Ennen kauden alkua porilaisia veikkailtiin jopa sarjan kärkiryhmien terävimmäksi haastajaksi, mutta kausi käynnistyi murheellisella kuuden ottelun tappioputkella. Vasta heinäkuussa PoPa alkoi löytää juonen peliinsä, mutta joka tapauksessa loppukaudella joukkueen suurin missio on turvata sarjapaikka. Tällä hetkellä PoPa on 13 pisteellään ensimmäisenä joukkueena putoamisviivan alapuolella.

PoPa oli tällä kaudella Ykkösen toinen päävalmentajansa erottanut joukkue, kun Mika Halmentniemen sopimus purettiin heinäkuun alussa. Seuran A-juniorien entinen päävalmentaja Tero Suonperä on saanut joukkoihin ryhtiä, sillä Suonperän johdolla PoPa on kaapinut neljästä ottelustaan peräti kolme voittoa.


Jussi Äijälä pelasi AC Oulun jälkeen kaksi kautta Veikkausliigaa VPS:ssa ennen kuin siirtyi täksi kaudeksi Poriin. Arkistokuva: Tapani Pikkarainen

FC Hämeenlinnan ja KPV:n edellisissä peleissään kaatanut porilaisryhmä saapukin juuri nyt Ouluun vahvassa nousukiidossa. Varmaa on myös se, että sarjapaikkansa puolesta pelaava joukkue antaa kentällä kaikkensa.

– Samaan aikaan nousuvireen kanssa on ajoittunut se, että he ovat saaneet pelaajia telakalta kentän puolelle. Nyt PoPa näyttää ihan hyvältä porilaisryhmältä. Siellä on muun muassa Mäkelä (Samu-Petteri) kärjessä ja Vihtilä (Teemu) hieman alempana vaarantekijöitä, Malinen mainitsee.

PoPan kirkkain tähti on ehdottomasti viime kaudella sekä Tampere Unitedissa että HJK:ssa pelannut brasilialainen keskikenttämies William de Mattia. Dema on viimeistellyt tällä kaudella seitsemän maalia ja keikkuu Ykkösen maalitilaston kärkisijoilla. Puolustuksen tärkein mies on toppari Petri Viljanen ja alakerrasta löytyy myös kaudella 2008 AC Oulussa pelannut Jussi Äijälä. Hyökkäyspään pelaajista puolestaan Toni Junnila ja Kalle Multanen omaavat yhteensä 146 ottelun liigakokemuksen.

AC Oulu ja PoPa ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Kauden toisella sarjakierroksella oululaiset hakivat Porista 2-0-vierasvoiton.

AC Oulu – FC PoPa Raatin stadionilla maanantaina klo 18.30 – tervetuloa!
Muista ottelussa myös OPS-junioreiden arpajaisetsekä AC Oulun Kunnialaukaus-kilpailu!

(Toimitus)