Ennakko Edustus

Sunnuntain Ykkösen kamppailussa Raatissa kohtaavat AC Oulu ja FC Jazz. Äitienpäivän kunniaksi AC Oulu tarjoaa kaikille äideille otteluun ilmaisen sisäänpääsyn.

Kolme peliä ja kolme päästettyä maalia. Yksi piste ja yksi tehty maali. Siinä AC Oulun surulliset tilastot alkukaudesta. Sunnuntaina Raattiin saapuu vieraaksi FC Jazz. Tästä ottelusta on aika ottaa kauden ensimmäinen täyspotti. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa. Näistä tuloksena kotona voitto, ja vieraissa tasapeli sekä häviö.

FC Jazz on pelannut tässä vaiheessa kautta yhden ottelun vähemmän kuin AC Oulu. Ensimmäissä ottelussa Haka haki Porista kolme pistettä mukaansa voitolla 1-2. Viime kierroksella EIF:n vieraana Jazz hävisi tiukasti 3-2. Heidän peleissään on siis nähty suhteellisen paljon maaleja molempiin päihin. Toivottavasti näemme myös Raatissa viihdyttävää ja iloista jalkapalloa. 

Vierasjoukkueen pelaajistosta kannattaa laittaa muutama nimi mieleen. SJK-laina Elias Ahde teki EIF:iä vastaan kaksi maalia. Paluun Poriin tehnyt Juho Lehtonen on myös mielenkiintoinen nimi Ykkösessä. Jazzin keskikentällä nähtänee TPS:ssä aikoinaan pelannut Leroy Maluka, joka on pelimiehiä sille päälle sattuesssan. FC Jazzin päävalmentajana toimii Rovaniemen Palloseurassa kausina 2010-2011 valmentanut John Allen

Kommentit

– Jaro-pelistä on helppo lähteä kaikkien parantamaan. Kyllähän se pettymys oli ettei voitu haastaa Jaroa oikeastaan yhtään, mutta olemme käyneet pelistä tärkeimmät asiat läpi ja kääntäneet kaikki ajatukset jo kohti sunnuntaita. Jazzia vastaan meidän pakko saada oma pallollinen peli, kentän kunnosta huolimatta, paremmin pyörimään että pystyisimme pelaaman meidän näköistä peliä, analysoi AC Oulun puolustaja Aleksi Lappalainen

 

– Jazzia vastaan meidän on pakko päästä pelamaan ylöspäin ja rakentaa pidempiä hyökkäyksiä. Suurella todennäköisyydella me tulemme pitämään palloa ja Jazz tulee puolustamaan tiiviisti. Meidän täytyy siis osata myös puolustaa heitä vastaan, koska vierasjoukkue kyttää koko ajan mahdollisuuksia päästä vastahyökkäämään. Meidän tulee olla ottelussa kärsivällisiä, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

KTP-ottelussa loukkaantunut Markus Heikkinen on poissa pelaavasta kokoonpanosta vielä pari viikkoa. Lisäksi poissa ovat pitkäaikaispotilas Antti Peura sekä Anselmi Nurmela, joka ei ole vielä täydessä kunnossa. Niklas Jokelainen pelaa viikonlopun OLS:n B-junioreiden mukana. Avauskokoonpanoon on tulossa pieniä muutoksia Jaro-otteluun verrattuna. 

Seuraa heitä

Jatkaako Johannes Wentin huiketa torjuntoja, joita hän esitti Jaro-ottelussa? Nähtäväksi jää myös onko Kakkosen pohjoislohkon maalipörssin voittanut Miroslav Paunovic sunnuntaina AC Oulun avauskokoonpanossa. Kannattaa myös seurata miten Lassi Nurmoksen johtama nuori puolustuslinja onnistuu puolustamaan Jazzin suoraviivaiset vastahyökkäysyritykset.