Ennakko Edustus

Oulun Palloseura isännöi AC Oulua Ykkösen kauden toisessa paikalliskamppailussa. Toukokuussa joukkueet tasasivat pisteet 2-2-tuloksella.

Viime vuonna AC Oulu oli paikallisotteluiden herra voittamalla molemmat kaksi kamppailua yhteismaalein 7-2. Tänä vuonna talvella pelatussa Suomen Cupin ottelussa AC Oulu eteni jatkoon voittamalla Palloseuran 2-0. Ykkösen kauden ensimmäinen kolmesta Derbystä päättyi sopuisasti 2-2-tulokseen, joka maistui ainakin AC Oulun leirissä katkeralta, koska laivastonsiniset johtivat ottelua kaksi kertaa. Menneillä muistoilla ei ole kuitenkaan osaa eikä arpaa, kun Oulun herruuttaa jaetaan keskiviikkona Raatin viheriöllä.

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta tällä hetkellä sijoilta 5 (AC Oulu) ja 6 (OPS). Vaikean alkukauden jälkeen AC Oulu on päässyt viime aikoina mukavasti pisteille, sillä viimeisestä neljästä ottelusta sillä on kasassa 10 pistettä. OPS aloitti kautensa hyvin, mutta edelliset neljä peliä ovat tuottaneet vain yhden pisteen. On siis täysin selvää, että Palloseura lähtee paikallisotteluun paitsi lunastamaan kaupungin valtikkaa, myös katkaisemaan voitottomien otteluidensa putkea. Luvassa on siis taatusti huipputason jalkapalloviihdettä.

– OPS vilisee laatupelaajia, etenkin ulkomaalaisosastonsa puolesta, vaikka heillä on ollut huonompi jakso päällä. Tämä ei kuitenkaan meitä auta, vaan päinvastoin he tulevat tälläiseen otteluun varmasti todella raivoisasti. On oltava siis alusta saakka hereillä, mutta luotamme omaan tuttuun tekemiseen. Viimeaikaiset tuloksemme ovat olleet erinomaisia, vaikka pelissä onkin vielä kehitettävää, AC Oulun käskyttäjä Juha Malinen kertoo.


”Äffä” saa olla tarkkana OPS-hyökkääjien kanssa (Kari Väre)

– Nämä ottelut sytyttävät tietysti aina, se on selvää. OPS on hyvä nippu, mutta paikallisottelussa joukkueiden väliset erot hieman kaventuvat ja esiin astuvat vahvemmin pikkuisen erilaiset seikat. Latausta löytyy taatusti molemmista pukuhuoneista, mutta se ei saa mennä yli. Pelistä tulee pystyä nauttimaan, koska nämä ovat niitä hetkiä jonka takia koko lajia edes pelataan, AC Oulun toppari Juho Meriläinen veistelee.

AC Oulu lähtee otteluun ilman pelikiellosta kärsivää Lassi Nurmosta. Matias Ojalan lopullinen pelikunto selviää ottelupäivänä.