Ennakko Edustus

11 ottelun tappiottomassa putkessa menevä AC Oulu kohtaa lauantaina kotikentällään FC Viikingit. Ottelu, jonne opiskelijaliput maksavat vain 2 euroa, alkaa Raatin stadionilla alkaa kello 16:00.

Joukkueiden kuntokäyrät näyttävät tällä hetkellä melkoisen eri suuntiin – AC Oulu on juuri nyt Ykkösen kuumin joukkue, kun taas FC Viikingit on kerännyt koko kauden aikana kokoon vain kuusi sarjapistettä. Juuri tässä piilee kotijoukkueen vaaran momentti – ylimielisyyteen ei ole hetkeksikään varaa.

”Viikkarit” lähti kauteen toisin odotuksin – hyvä harjoituskausi ja aikaisin koottu joukkue rankattiin ennen kauden alkua jopa ennakkosuosikkien haastajaksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä alkukaudesta alkanutta tappiokierrettä ei pystytty katkaisemaan oikeastaan missään vaiheessa. Kuusi sarjapistettä on tullut yhdestä voitosta ja kolmesta tasapelistä. Putoamisen varmistuttua alkoi myös melkoinen pelaajaralli, sillä ainakin kuusi avauskokoonpanon pelaajaa on vaihtanut maisemaa kesken kauden.

Joukkueiden yhteinen historia on värikäs ja äärettömän tasainen – laivastonsiniset ja punaiset ovat kohdanneet 25 kertaa. AC Oulu on voittanut 8 ottelua, kun taas Viikingit ovat juhlineet 9 kertaa. 8 ottelua on päättynyt tasapeliin. Kuluvalla kaudella AC Oulu on ollut parempi molemmissa kohtaamisissa 2-1 ja 2-0 voitoin.

– Tämä ottelu tulee olemaan erittäin haastava meille nimenomaan valmistautumisen kannalta – kukaan ei voi ja saa keskittyä yhtään mihinkään muuhun, kuin tähän otteluun. Viikingit ovat pelanneet viime aikoina vapautuneesti ja ilman paineita, joten otteet ovat raporttien mukaan olleet erittäin pirteitä. Joukkue on täynnä nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat näyttää osaamistaan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen alustaa.

– Me olemme pelanneet pitkään hyvin ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Joukkue on ollut joukkue isoilla kirjaimilla – se on sekä hyökännyt, että etenkin puolustanut yhdessä. Kaveria on jeesattu ja meille on ollut todella vaikea tehdä maalia. Hyökkäyspäässä onnistumisia on tullut laajalta rintamalta. Voiton avaimet huomenna ovat jokaisen pään sisässä, Ojanen päättää.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuivat edellisessä ottelussa pelikieltoa sovittanut Aleksi Lappalainen sekä kuumeen kourissa ollut Didier Tayou. Molemmat ovat jälleen mukana, eikä loukkaantumisia tällä hetkellä ole, joten Ojasen käytössä ovat kaikki sopimuspelaajat.

AC Oulu – FC Viikingit
Lauantaina 20.9. klo 16:00
Raatin stadionilla

Tervetuloa!

OPISKELIJAKORTILLA PÄÄSYLIPUT 2 €! 

(etu koskee pääkatsomo- ja aurinkokatsomolippuja, liput myydään lippuluukuilta)

OTTELU SUORANA SPORTTV:LLÄ>>

Lue uusi ACIAA-lehti tästä>> 

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle