Ennakko Edustus

Laivastonsiniset saavat vastaansa kotistadionilla Turun Palloseuran.

AC Oulu kohtaa sunnuntaina TPS:n seurahistoriansa 10. kerran. Aikaisemmat yhdeksän kamppailua eivät ole sujuneet kovin hyvin, vaan kolme otteluista on päättynyt tasan ja jopa kuusi kertaa turkulaiset ovat olleet parempia. Tuo tilasto tulee siis muuttumaan, mikäli Laivastonsiniset aikovat ottaa ottelusta kolme pistettä.

TPS:n alkukausi ei ole varmasti mennyt kuten päävalmentaja Mika Laurikainen olisi halunnut. Joukkue on kerännyt viiden pelatun ottelun jälkeen vain neljä pistettä. AC Oululla pisteitä kasassa on yhdeksän, mutta se on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin TPS. Joten jos TPS saisi kahdesta rästiottelustaan täydet pistepotit, nousisi se tämän hetkisessä sarjataulukossa jopa ohi AC Oulun. 

AC Oulu ja TPS tekivät molemmat viisi maalia edellisissä otteluissaan, joten suurella todennäköisyydellä maaleja tullaan näkemään myös Raatissa sunnuntaina. TPS kohtasi edellisessä ottelussaan kotona FC Jazzin, ja ottelu päättyi turkulaisten 5-1 voittoon. AC Oulu taasen voitti kotiottelussaan EIF:n lukemin 5-3. Turkulaisten paras maalintekijä tähän mennessä on ollut laitahyökkääjä Riku Sjöroos kolmella osumalla. TPS:n miehistöstä kannattaa painaa lisäksi mieleensä ainakin kokeneiden pelaajien Mikko Hyyrysen, Sami Rähmösen sekä Jani Virtasen nimet. 

AC Oulun kaksi maalitykkiä ovat olleet Aristote Mboma ja David Ramadingaye, jotka ovat iskineet huikeat viisi maali mieheen. Koko joukkue on tehnyt tähän mennessä 14 osumaa, joten edellämainitut kaverukset ovat olleet iso osa AC Oulun hyökkäystä. Puolustuksessa Laivastonsinisillä onkin miettimistä, koska omiin on mennyt 11 maalia, joka on neljänneksi eniten Ykkösessä tähän mennessä. Päävalmentaja Rauno Ojasen tulee siis keskittää energiaansa puolustuspään korjaamiseen.

Kommentit

– Kentän kunnon takia joudumme säätämään pelaajia ja pelitapaamme. Minulle pelitapa on erittäin tärkeä. Se että joudumme tekemään nurmen kunnon takia kompromisseja ottaa kunnolla päähän. Nyt meillä ei ole kotikenttäetua ollenkaan. Meidän kotikenttämme on yksi Suomen isoimmista kooltaan, ja lisäksi ollut erittäin hyväkuntoinen luonnonnurmi. Sunnuntaina vastakkain pelaavat kaksi pallonhallintaan keskittyvää joukkuetta, joten alusta ei tue kummankaan pelitapaa. Olemme saaneet aikaisemmin liikuteltua palloa nopeasti, mutta nyt sitä emme voi tehdä, kertoo tuohtunut AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Markus Heikkinen on tekemässä mahdollisesti paluuta pelaavaan kokoonpanoon. Antti Peura sekä Petteri Pietola ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. David Ramadingaye on poissa kokoonpanosta pelikiellon takia. Myös Niklas Jokelaiselta ei tulla näkemään kokoonpanossa lievän loukkaantumisen vuoksi. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko