Ennakko Edustus

Ykkönen jatkuu AC Oulun osalta lyhyen Juhannustauon jälkeen tiistaina, kun Veikkausliigasta pudonnut KTP saapuu vieraaksi Raatin stadionille. Kamppailu tärkeistä sarjapisteistä käynnistyy klo 18.30.

Ykkösen tasaisuudesta kertoo vertailu AC Oulun ja KTP:n välillä – piste-ero joukkueilla on vain viisi, mutta sarjataulukossa joukkueiden väliin mahtuu yhtä monta joukkuetta. Oululaiset ovat tällä hetkellä siis sijalla kolme ja kotkalaiset sijalla 9.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Kotkassa, missä pisteet jaettiin 1-1-tuloksen päätteeksi. Viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KTP vilisee nimekkäitä pelaajia, mutta alkukausi on varmasti ollut pettymys. Joukkueen suurin tähtipelaaja on Ykkösessä vuosi toisensa jälkeen hurjia maalimääriä paukuttanut Jussi Aalto. Kuluvalla kaudella ”Geru” on onnistunut maalinteossa kuusi kertaa. Tiistain ottelu on tietyllä tapaa myös maalitykkien taistelu, sillä AC Oulun tehomies Aristote Mboma janoaa taatusti lisäosumia 10 osumansa päälle.

Myös tilastot ennustavat tasaista ottelua – joukkueet ovat kohdanneet virallisissa merkeissä 16 kertaa. Molemmat ovat voittaneet viisi ottelua ja kuusi kertaa pisteet on jaettu. Myös maaliero näyttää pyöreää nollaa, molempien onnistuessa maalinteossa 23 kertaa.

Kommentit

– Jälleen on kova ottelu tiedossa. Mikäli tässä sarjassa haluaa menestyä, täytyy pystyä kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi. Sarjataulukkoa ei kannata liikaa tuijottaa, vaan keskittyä omaan tekemiseen ja kehittyä joka päivä. Viimeisessä kahdessa ottelussa, olemme pelanneet jämäkästi jokaiselle osa-alueella. KTP on nimekäs joukkue sarjaamme ja yksi ehdottomia suosikkeja vaikka alkukausi on ollut epätasainen. Heiltä löytyy laatua ja leveyttä etenkin hyökkäyspäähän, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu pelikiellossa oleva Jair sekä loukkaantuneet Antti Peura, Petteri Pietola ja Miroslav Paunovic. Poissa kokoonpanosta ovat myös Niklas Jokelainen, Samuli Leppälä sekä Aleksi Nauska. David Ramadingaye puolestaan tekee paluun vihreälle veralle.

Seuraa heitä

Ottelussa nähdään kaksi maalitykkiä, kun AC Oulun Mboma (10 maalia) kohtaa KTP:n Aallon (6 maalia).