Ennakko Edustus

Keskiviikkona AC Oulu kohtaa vieraskentällä Valkeakosken Hakan. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Hakan eduksi, mutta Rauno Ojasen valmentama miehistö lähtee virheistä oppineena hakemaan voittoa kauden kolmannesta kohtaamisesta. Kiihkeä kärkiottelu pyörähtää käyntiin Tehtaan kentällä keskiviikkona kello 18:30.

AC Oulun miehistö teki edellisessä ottelussaan maistuvan paluun voittojen tielle Ilvekselle kärsityn 6-1-pohjakosketuksen jälkeen. Laivastonsininen Oulun ylpeys kaatoi sunnuntai-illan ottelussaan PK-35:n, joka lähti pitkälle kotimatkalleen 1-0 -tappio harteillaan. Sunnuntaina ottelun ainoan maalin viimeisteli Joonas Sohlo, jolle osuma oli kauden toinen. Samalla PK-35-ottelun onnistuminen oli ”Jaskalle” myös kauden toinen voittomaali. Kanadalaismaalivahti David Monsalve otti puolestaan pari todella isoa torjuntaa, joiden myötä 24-vuotias torjuja pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Puolustuspelin tulee onnistua keskiviikon ottelussa täydellisesti, jotta ilman polvensa loukannutta Daniel Owusua pelaava oululaismiehistö saa kotiin viemisiksi muutakin kuin mustelmia. Hyökkäyspäässä onnistumisia odotetaan erityisesti laitureilta sekä kauden ykköstykki Matias Ojalalta.

Juho Rantalan valmentama Haka on tällä hetkellä kenties suurin suosikki Ykkösen voittajaksi. Lauantaina valkeakoskelaisjoukkue haki FC Viikingeistä selkeän 0-3-vierasvoiton, jonka jälkeen perinteikäs Haka johtaa Ykköstä 36 pisteen saldollaan. Tosin Hakan takana neljä seuraavaa joukkuetta – mukaan lukien AC Oulu – kärkkyvät kärkipäässä kuuden pisteen sisällä, kun herkullisin kolmannes sarjasta on vielä edessä.

Monissa liemissä marinoitu Juho Rantala toimi vuosien ajan HJK:ssa Antti Muurisen oikeana kätenä, joten monien Haka-kannattajien mielestä kyseessä oli paras mahdollinen vaihtoehto koskilaisten peräsimeen. Rantalan urakka päävalmentajana Valkeakoskella onkin alkanut varsin vakuuttavasti: edellisissä neljässä ottelussaan viime kaudella Veikkausliigaa pelannut Haka ei ole päästänyt ensimmäistäkään maalia. Ainoastaan kärkijoukkueet Ilves ja SJK ovat onnistuneet venymään tasatuloksiin Rantalan Hakaa vastaan. Uuden valmentajan myötä koskilaisjoukkueen otteet ovat parantuneet ja joukkue on omaksunut peli peliltä paremmin Rantalan pallonhallintaan perustuvan pelityylin.

Haka on voittanut molemmat kauden aiemmat kohtaamiset: avauskierroksella Valkeakoskella tulos oli 3-0 ja kesäkuussa Raatin stadionilla päädyttiin numeroihin 0-1. Harri Kampman siirrettiin juhannuksena muihin tehtäviin, joten päävalmentaja Rantalalle keskiviikon ottelu on ensimmäinen kohtaaminen AC Oulua vastaan. AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tietää, että edessä on helteinen ilta, mutta luottaa silti vahvasti joukkueensa iskukykyyn.

– Haka on ollut viime aikoina vakuuttavassa kunnossa. Olemme kohdanneet kahdesti ja tulokset eivät ole vastanneet täysin ottelutapahtumia, mutta tottakai vain maalit ja pisteet lasketaan. Olen kuitenkin luottavainen omaa joukkueeseen, mutta yhtään tasoisusta emme voi antaa huonolla puolustamisella tai huonolla hyökkäyspelaamisella. Jokaisen on kaivettava kauden paras esitys puserostaan, Ojanen kertoo.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#1 David Monsalve – puolustuksen viimeinen lukko tavoittelee kauden viidettä nollapeliään.
#19 Joni Mäkelä – huilasi kesä- ja heinäkuun polvivamman takia. Sankarin viitta odottaa Valkeakoskella.

Seuraa heitä, Haka:
Aaron King – nopea yhdysvaltalaishyökkääjä, täsmähankinta syksyn ratkaisuihin.
#25 Venance Zézé – taitava harhauttelija oli pitelemätön kauden avauksessa.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaispotilas Lassi Nurmoksen lisäksi siis polvivaivainen Daniel Owusu, jonka paluuta tositoimiin voidaan odottaa kahden viikon sisällä. Lisäksi ottelu jää väliin Henry Mäkäräiseltä, jolle puolustusvoimat ei myöntänyt lomaa varusmiespalveluksesta.

Haka – AC Oulu
Keskiviikkona 7.8. kello 18:30
Tehtaan kentällä

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko