Ennakko Edustus

Perinteiseen tapaan AC Oulu starttaa vajaan 400 kilometrin matkalleen jo lauantaina. Koska ottelu alkaa sunnuntaina jo klo 15, yöpyy joukkue Joensuussa ja valmistautuu rauhassa otteluun pelipaikkakunnalla.

AC Oulun otteluohjelmassa on isolla tussilla merkitty tälle syksylle vielä kolme kamppailua: JIPPO-ottelun jälkeen kohtataan vieraskentällä PK-35 (15.10.) ja kausi päättyy 22. lokakuuta pelattavaan kotiotteluun PS Kemiä vastaan. Edellisestä ottelusta alla on maukas 6-2-murskavoitto OPS:sta, mutta siitä huolimatta eroa sarjakärki FC Lahteen on viisi pistettä.

– Lähtökohtamme on edelleen se, että menemme peli kerrallaan. Tilanteet muuttuvat jokaisen pelin jälkeen, joten emme mieti muita, vaan keskitymme omaan onnistumiseemme. Jos saamme lopuista peleistä täydet pisteet, antaa se meille isoja mahdollisuuksia.

– Sarjapelaamisessa isot asiat ratkaistaan usein vasta viimeisellä kierroksella ja viimeisillä minuuteilla. Meilläkin on hyvin muistissa viime syksy, jolloin säilyimme urheilullisesti liigassa kauden viimeisen puolituntisen ansiosta. Lahdella on totta kai tässä vaiheessa etulyöntiasema, mutta emme saa antaa sen vaikuttaa omaan tekemiseemme, painottaa päävalmentaja Juha Malinen.

Oulun derbyssä laivastonsiniset näyttivät, minkälaista peli voi parhaimmillaan olla.

– Pelasimme OPS:aa vastaan oikein hyvin. Niin puolustuksessa, hyökkäyksessä kuin erikoistilanteissakin löytyi niitä asioita, mitä on etsitty. Se peli ei kuitenkaan auta enää Joensuussa yhtään – päinvastoin. Rima on nyt asetettu sinne ja jokaisen pitää pyrkiä yhä parantamaan. Oma vaatimustasomme on nyt korkealla, Malinen naulaa.

Puolentoista viikon pelitauon aikana AC Oulu koki yhden ikävän takaiskun pelaajarintamalla, sillä jokaisessa kauden 21 ottelussa täydet 90 minuuttia vasemman laitapuolustajan tontilla uurastanut Juha Majava loukkaantui. Olkapäävamma pitää Majavan sivussa loppukauden ajan, mutta muutoin joukkueen terveystilanne on hyvä.

– Juha oli erittäin hyvässä vireessä ja pelillinen itseluottamus oli vahvaa luokkaa, joten loukkaantuminen on harmi. Mutta meillä on paljon valinnanvaraa, koska laituri- ja topparivaihtoehtoja vasemman pakin tontille riittää, Malinen toteaa.

Joensuulaiset isännät kuuluvat kauden suurimpiin onnistujiin. Keväällä Jippoa povattiin putoamistaisteluihin osallistuvaksi joukkueeksi, mutta toisin kävi. Päävalmentaja Jarmo Korhosen joukot ovat pelanneet hienon kauden, ja pääsylippu myös ensi kauden Ykköseen on selviö.

JIPPO on ollut tällä kaudella kaikille sarjan joukkueille inhottavan vaikea vastustaja, sillä 22 ottelustaan joensuulaiset ovat hävinneet ainoastaan kuusi. Myös AC Oulu koki heinäkuun alussa Jipon sitkeyden, kun Raatissa pelattu ottelu päättyi oululaisten suvereenista hallinnasta huolimatta 1-1-tasatulokseen. Se oli yksi Jipon peräti kymmenestä tasapelistä tällä kaudella.

Koko sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (18) päästäneen Jipon avainpelaajia ovat seitsemän maalia viimeistellyt Petteri Rönkkö sekä Ykkösen tasolle huippukokeneet Tuomas Korpela ja Tarmo Koivuranta, joka tosin potee tällä hetkellä nivusvammaa.

– Henki on Joensuussa ollut jo vuosia se, että ”mehän ei tiputa”. Eikä heidän pelaamisensa ole pelkkää vetäytymistä ja puolustamista, kyllä siellä on muutakin.

– Jipolla on muutamia pitkäaikaisia pelaajia,joille sunnuntain ottelu saattaa olla uran viimeinen kotipeli Joensuussa. He haluavat siis voittaa, mikä varmistaa, ettei meillä tule helppoa olemaan. Kaiken kaikkiaan maalit ovat varmasti viukassa, kuten aina Jippoa vastaan, ennakoi Malinen.

Ottelu on siis Jipolle tämän kauden viimeinen kotiyleisön edessä.

– Lataus on sen mukainen. Olemme pystyneet pelaamaan kotikentällä uskomattoman hienon sarjan, ainoastaan PoPaa vastaan tuli "kämmi" kesäkuun alussa. Haluamme ehdottomasti jatkaa tuota hienoa putkea ja päättää kauden kotikentän osalta tuloksellisesti, summaa ottelun merkityksen päävalmentaja Jarmo Korhonen seuransa verkkosivuilla.

JIPPO – AC Oulu Joensuun keskuskentällä sunnuntaina klo 15.00.

(Toimitus)