Ennakko Edustus

Laivastonsiniset matkaavat lauantaina Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Ottelu alkaa Kipparihallissa klo 15.00.

Veikkausliigasta tippunut KPV on kokenut pelaajiston osalta hurjan muutoksen talven aikana. Seuraan on saapunut peräti 13 uutta pelaajaa ja samaan aikaan kuusi pelaajaa on varmistanut siirtonsa muualle. Tulleista pelaajista voidaan erikseen mainita mm. Hyökkääjät Elias Ahde (viime kaudella FC Haka) ja Aleksi Pahkasalo (KTP) sekä puolustajat Tommi Saarinen (FC Honka) ja oululaisillekin hyvin tuttu Jarkko Hurme (SJK). KPV:n päävalmentajana jatkaa Jani Uotinen, joka hyppäsi kokkolaisseuran ruoriin kesken viime kauden.

AC Oulu ja KPV ovat tuttuja joukkueita toisilleen viime kausilta. Seurat pelasivat Ykkösessä samaan aikaan vuosina 2016-2018, jonka jälkeen kokkolalaiset nousivat Veikkausliigaan. Visiitti oli kuitenkin ranskalainen, ja nyt seurat pelaavat ensi kaudella jälleen samassa sarjassa. Laivastonsiniset ja vihreäpaitainen KPV ovat kohdanneet vuosien varrella Ykkösen otteluissa yhteensä 19 kertaa. Vain kuusi kertaa AC Oulu on napannut otteluista kolme pistettä. Viisi kertaa pisteet on jaettu ja jopa kahdeksan kertaa KPV on ollut parempi. Suomen Cupissa joukkueet ovat kohdanneet kerran, maaliskuussa 2017 Oulussa. Tuolloin KPV oli parempi lukemin 1-2.

Kommentit

Laivastonsinisten kapteeni Lassi Nurmos on hyvillä fiiliksillä kauden ensimmäisestä kilpailullisesta ottelusta.

 

– Hyvillä fiiliksillä kohti ekaa kilpailullista ottelua ja vielä vastassa Ykkösen suuri ennakkosuosikki. Ei tästä tammikuun loppu paljon parane. Päästään mittaamaan omaa tasoa heti ihan kunnolla. Kannattaa seurata ottelussa mitä tapahtuu sekä omien pallon menetysten että omien riistojen jälkeen ja tietenki uusien pelaajien otteita. Suomen Cupin otteluja pidetään meillä ehdottomasti kilpailullisina tapahtumina. Tottakai meillä on sarjassa se iso tähtäin mutta Cupissa on loistava paikka oppia voittamista hyvien panoksellisten pelien kautta.

 

Myös AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola on innoissaan ensimmäisestä tosipelistä.

– Kiva että ns. tosipelit alkaa mistä lasketaan pisteitä ja katsotaan sarjataulukkoa! Luottavaisin mielin olen, että pystytään parantamaan RoPS-pelistä. Meillä on takana normaali harjoitusviikko, yritetään ensisijaisesti kehittää omaa pelaamista ja sen rakennetta. Ei olla hirveästi mietitty vastustajaa, mutta tottakai lähdetään kolmea pistettä hakemaan. Sen takiahan tässä harjoitellaan. Lisäksi kuuleman mukaan paljon faneja tulossa paikalle niin halutaan tarjota heille yritteliästä ja aloitteellista peliä.”

Kokoonpanotilanne

Varmuudella kokoonpanosta poissa on Minskissä U17-maajoukkueen mukana pelaava Miika Koskela. Ikätoveri Lasse Ikonen joutui jäämään reissusta sivuun sairastelun vuoksi ja pelaaminen lauantaina on epätodennäköistä. RoPS-ottelussa huilannut Niklas Jokelainen on toipunut pelikuntoon.