Ennakko Edustus

Laivastonsiniset kohtaavat Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa SJK Akatemian Heinäpään jalkapallohallissa lauantaina klo 14.00 alkaen.

AC Oulun Suomen Cupin lohkovaihe on sujunut vähintään tyydyttävästi. Takana on neljä ottelua, voitot AC Kajaanista ja FF Jarosta sekä tasapelit KPV:tä ja VPS:a vastaan. Kasassa on kahdeksan pistettä, joka oikeuttaa Ykkösen B-lohkon kärkipaikalle. Takana hiillostavat KPV ja VPS, joilla on kasassa yksi piste vähemmän.

SJK Akatemian taival lohkovaiheessa sai lentävän lähdön kun nuori joukkue otti komean 0-1 vierasvoiton VPS:sta tammikuussa. Myöhemmin pistetili karttui vain Jaroa vastaan pelatulla tasapelillä, kun tämän jälkeen Kajaani ja KPV otti seinäjokisilta täydet pisteet. SJK Akatemialla on siis kasassa neljä pistettä, joka oikeuttaa viidenteen sijaan.

Seinäjokisten kokoonpanot luonnollisesti elävät suuresti, koska kyseessä on akatemia-joukkue. Silti joukkueeseen on hankittu kourallinen pelaajia. Omar Adawi (KäPa), Daniel-Kristian Säily (OLS), puolustaja Joel Laitinen (PEPO) sekä Eddie Hiekkanen ja maalivahti Willian Rosenlöf (molemmat Sundom IF) ovat siirtyneet SJK Akatemiaan talven aikana. Osa pelaajista pelaa joukkueessa vain Suomen Cupin lohkovaiheen ajan. Maalivahti Severi Ikäheimo siirtyi Seinäjoelta AC Kajaanin riveihin ja Lyon Dantas Firmino vastaavasti MP:n väreihin.

AC Oulu ja SJK Akatemia eivät ole kohdanneet vielä kertaakaan historian saatossa. Emoseura SJK:n kanssa Laivastonsiniset ovat pelanneet viisi virallista ottelua saldolla 2-2-2.

Kommentit

– Olemme edenneet koko ajan harjoitus ja peli kerrallaan niin nytkin. SJK Akatemia on varmasti nuori ja aktiivinen ryhmä, jolla paljon näyttöhaluja. Toivottavasti me pystytään monistamaan niitä meidän hyviä hetkiä, joita peleissä on jo ollut. Yritämme olla aktiivisia molempiin suuntiin. Nämä on ollut meille tärkeitä pelejä, mutta pelataan nyt ensin pelit loppuun ja katsotaan sitten miten on mennyt, analysoi päävalmentaja Jyrki Ahola.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta varmuudella sivussa on Juuso Särkelä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko