Ennakko Edustus

Kakkosen Pohjoislohkosta kaudeksi 2016 Ykköseen noussut Kokkolan Palloveikot isännöi AC Oulua Kokkolassa.

Eletään taas mielenkiintoisia aikoja, kun joukkueet valmistautuvat uuteen kauteen. Testipelaajia käy seuroissa testeillä ja harjoitusotteluiden tempo kiihtyy kohti kevättä. Kaikki toiminta tähtää siis virallisiin otteluihin, jotka alkavat Ykkösen osalta 24. huhtikuuta. Sitä ennen harjoituskaudella AC Oulu ja KPV kohtaavat kaksi kertaa: tulevana lauantaina 6.2 kello 16 Kokkolassa ensimmäisen kerran ja toisen kerran Oulussa 9.4.

Vuosien saatossa AC Oulu ja KPV ovat kohdanneet 17 kertaa. Ykkösen virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet 10 kertaa, joista kaksi on päättynyt Laivastonsinisten voittoon, kolme kertaa on päädytty tasan ja jopa viisi kertaa KPV on ollut parempi. Seitsemässä harjoitusottelussa on ollut tasaisempaa: molemmilla joukkueilla on kaksi voittoa ja kolme kertaa on pelattu tasan. Viimeksi joukkueet kohtasivat melkein päivälleen vuosi sitten 7.2.2015, jolloin ”pisteet” tasattiin lukemin 2-2. Tuo ottelu muistetaan KPV:n pelaajan Timo Rauhalan jäätävästä volley-maalista, jonka mies laukoi noin 30 metristä ohi ACO-maalivahti Pyry Yrjänäisen.

Kommentit

– Vastassa on Ykkösen suurin nousijasuosikki valtavalla pelaajabudjetilla. Me aiomme keskittyä omaan tekemiseen, vaikka haastetta on kohtuullisen paljon. Pyrimme hallitsemaan peliä ja yritämme kitkeä pois vastustajan vastahyökkäykset ja erikoistilanteet, jotka ovat KPV:n vahvuuksia. KPV voitti viikko sitten Tammiturnauksen loppuottelussa Jaron 3-0, joten mielenkiinnolla odotan lauantain matsia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päättää.

Kokoonpanotilanne

Kummallakin joukkueella on ollut jonkin verran pelaajaliikennettä. AC Oulun uusin hankinta Miroslav Paunovic ei esiinny vielä tässä ottelussa, mutta KPV:n hankinnat Irakli Sirbiladze, Mike Banner sekä Ville Luokkala saatetaan ottelussa kentällä nähdä. AC Oulussa testipelaajina olevat Bright Ihionu sekä Thurlingin veljekset Simon ja Benjamin nähdään myös todennäköisesti tositoimissa. Ihionu pelasi vielä viime kaudella KPV:n riveissä, joten on mielenkiintoista nähdä osuuko hyökkääjä maalipuiden väliin entistä seuraansa vastaan.

 

Laivastonsinisten riveistä puuttuu jo aiemmin uutisoitu Antti Peura. Juuso Kemppaisella todettiin jalkaterän murtuma ja huilia tulee vähintään 3 kuukautta. Johannes Wentinillä on pieni nivelsidevamma, jonka takia hän on sivussa muutaman viikon. Niklas Jokelainen on tämän viikon valioliigaseura Stoken testissä. Lisäksi Samuli Leppälä ja Aleksi Nauska ovat junioreiden mukana. Aiemmin mainittujen testipelaajien lisäksi AC Oulun riveissä nähdään Anselmi Nurmela, Aleksi Lappalainen ja Nikko Ruokangas.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko