Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa tänään lauantaina Kotkaan. Huomenna sunnuntaina pelattavassa Ykkösen ottelussa se saa vastaansa sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen KTP:n. Kamppailu elintärkeistä sarjapisteistä alkaa Arto Tolsa Areenalla kello 18:30.

Sarjakausi alkaa olla puolivälissä ja on aika alkaa erottaa jyvät akanoista. Sunnuntain ottelussa kohtaavat sarjajohtaja KTP (30 pistettä) ja kahdeksantena majaileva AC Oulu (13 pistettä). Molemmille joukkueille sarjapisteet ovat jälleen kerran kultaakin kalliimpia ja tunnelmallisella Arto Tolsa Areenalla tullaan näkemään hurjaa taistelua.

Kotijoukkue KTP on seilannut kovassa myötätuulessa läpi kauden. Kirkkaimpana tähtenä joukkueessa on loistanut hyökkääjä Jussi Aalto, joka on 12 pelatussa ottelussa viimeistellyt täysin käsittämättömät 18 maalia. Taustatukena maalinteossa on tarjonnut Samuli Kaivonurmi ja vielä viime kaudella AC Oulua edustanut Joni Mäkelä. On siis täysin selvää, että vierasjoukkue AC Oulun on pysäytettävä kotkalaisten lento tiiviillä koko joukkueen pelaamisella.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen Raatissa oli melkoista maalijuhlaa. Tuolloin molemmat joukkueet olivat tappiottomia, eikä paremmuudesta päästy selville – ottelu päättyi 4-4-tasatulokseen. Tuon ottelun jälkeen KTP on pystynyt pitämään pelinsä tason korkealla, kun taas AC Oulu on valunut ailahtelevien otteiden saattelemana sarjan häntäpäähän.

– KTP:n tiedettiin olevan vahva jo ennen sarjan alkua. Heillä on erittäin kova aloituskokoonpano ja tuuri on myös ollut myötä loukkaantumisten suhteen ja he ovat saaneet operoida pääasiassa parhaalla kokoonpanolla. Muuten tasaisessa sarjassa, he ovat onnistuneet välttämään tappiot, joten he ovat selkeän johtonsa ansainneet. Lisäksi kun joukkueessa on maalitykki, jonka itseluottamus on katossa, on jälki ollut tuhoisaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Edellisessä kohtaamisessa me kuitenkin näytimme, että voimme haastaa heidät aivan hyvin. Vieraskentällä tarvitsemme totta kai nappisuorituksen, mutta sitä lähdetään hyvällä itseluottamuksella hakemaan. Olemme keskutelleet joukkueen kesken paljon ja fiilis on tällä hetkellä mielestäni erittäin hyvä. Jokaisella pelaajalla on henkilökohtainen näytönpaikka ja kun onnistuneet suoritukset saadaan nivottua joukkueen kesken yhteen, olemme valmiina tappelemaan voitosta, Ojanen jatkaa.

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa Aapo Heikkilä sekä edellisessä ottelussa loukkaantunut Patrice Ollo.

KTP – AC Oulu
Sunnuntaina 6.7. klo 18:30
Arto Tolsa Areena