Ennakko Edustus

Sarjaykkönen AC Oulu saa vieraakseen sarjakakkosen KTP:n – lauantaina Raatissa vihelletään klo 17.00 käyntiin Ykkösen todellinen kärkiottelusta, josta ei panoksia puutu.

Laivastonsiniset seilaavat yhä Ykkösessä ilman tappioita. Kuusi voittoa ja viime kierroksen tasapeli AC Kajaanin vieraana ovat kerryttäneet pistepussia alkukaudella mukavasti. Kasassa on siis seitsemän pelin jälkeen 19 pistettä, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjan piikkipaikalle.

Vierasjoukkue KTP:llä ei ole juuri huonommin mennyt – kotkalaisilla on seitsemän pelin jälkeen 14 pistettä. Se on onnistunut voittamaan MYPA:n, EIF:n, Gnistanin sekä SJK Akatemian. Tasatulokseen on päädytty KPV:n ja MuSan kanssa ja ainoa tappio on kärsitty MP:lle. Joukkueen maaliero on 13-6.

Lauantain ottelu on molemmille joukkueille kolmas viikon sisään, joten pelaajien kestävyys on taatusti koetuksella – asiaa ei helpota se fakta, että Ouluun on luvattu koko viikonlopuksi hellelukemia.

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa virallisissa otteluissa 24 kertaa. Tasaista on ollut, sillä AC Oulu on kirjattu voittajaksi 10 kertaa, kun KTP on poistunut voittajana 8 kertaa. Viime kaudella kaikki kolme ottelua päättyivät 0-1-vierasvoittoihin. Oulussa pelattiin kaksi kertaa ja Kotkassa kertaalleen.

Vierasjoukkueen kokoonpanosta löytyy kaksi tuttua nimeä. Keskikenttäpelaaja Matias Lindfors edusti AC Oulua kaudella 2017. Kotiyleisön katseet kiinnittyvät kuitenkin erityisesti mieheen nimeltä David Ramadingaye. AC Oulua neljän kauden ajan (2016-2019) edustanut keskikenttämies nousi Oulussa kulttipelaajan asemaan esityksillään kentällä ja myös sen ulkopuolella. Pidetty persoona ehti pelata oululaisten riveissä 86 virallista ottelua, joissa syntyi 17 maalia ja 19 maalisyöttöä. Tällä kertaa mies viillettää tutussa ympäristössä vastustajan riveissä.

Kommentit

– Hieno jalkapallopeli tulossa, KTP on yksi sarjan suurimmista suosikeista ja ovat pelanneet nousujohteisesti. Hyvin organisoidun pelitavan lisäksi, heiltä löytyy paljon yksilötaitoa. Me käännettiin nopeasti katseen Kajaanin reissun jälkeen lauantaille ja halutaan kehittää meidän peliä entisestään ja palata sitä kautta voittojen tielle. Yksinkertaisesti me halutaan tarjota kotiyleisölle hyvää jalkapalloa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

 

– Ehdottomasti meikäläiselle vuoden kohokohta tulla vanhoille kulmille pyörimään ja näkemään ystäviä. Oon miettinyt siitä lähtien kun otteluohjelma julkaistiin, että toivottavasti on kunnossa eikä pelikielto painaisi päälle. Odotan viihdyttävää peliä ja paljon tapahtumia härkäviikon päätteeksi. Syndit laitan tietenkin molemmin puolin sääriä tähän peliin, Ramadingaye värittää.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella vain OLS:ssa hankittua pelikieltoa yhä sovittava Samuel Kurttila.