Ennakko Edustus

AC Oulu ja JJK Jyväskylästä iskevät yhteen Ykkösen ottelussa keskiviikkona klo 18.30 Raatissa. Kotijoukkueen kirkkaana tavoitteena on jatkaa voittojen tiellä ja kiriä itseään kohti sarjataulukon kärkipäätä.

Lauantain voitto EIF:n vieraana oli Mika Lähderinteen suojateille erittäin tärkeä, sillä kolmen pinnan lisäksi joukkue sai vihdoin pistetilin auki myös vieraskentillä. Puolustuksen pitäessä nollan ja Alberto Alvarado Morinin iskiessä kaksi maalia, kotimatkalle lähdettiin siis 0-2-voiton siivittäminä.

Uusi peli tulee siis lyhyellä varoitusajalla, sillä jo huomenna keskiviikkona AC Oulu saa vieraita Jyväskylästä. Viime kaudella Veikkausliigasta pudonnut kettulauma on toistaiseksi hakenut parasta teräänsä – kahdeksasta ottelusta tilillä on kuusi pistettä. AC Oulu on neljä pistettä edellä, mutta tasaisessa sarjassa sijoitukset vaihtuvat tiuhaan. Joukkueiden kohtaaminen on ensimmäisen kolmanneksen viimeinen eli keskiviikon kamppailun jälkeen kaikki joukkueet on kohdattu kertaalleen.

Kommentit

– Tärkeä peli. Ollaan takaa-ajajan asemassa sarjassa ja halutaan nousta koko ajan taulukossa ylöspäin. Pelillinen trendi on positiivinen ja sitä halutaan toki jatkaa. Nöyryys täytyy säilyttää ja halu voittaa täytyy näkyä jokaisessa tilanteessa, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa Lassi Nurmos ja Topi Järvi. Paluun kokoonpanoon tekee Josue Soto. Lisäksi erittäin vahvoja otteita farmijoukkue OLS:n paidassa esittänyt Alex Jibrin nousee mukaan kokoonpanoon. Alex on oululaisyleisölle varsin tutun Austin Jibrinin pikkuveli.