Ennakko Edustus

OPS isännöi huomenna keskiviikkona Arina Areenalla oululaisjoukkueiden taistoa Suomen Cupin jatkopaikasta. Kiihkeä kamppailu on molemmille kauden ensimmäinen virallinen ottelu, jossa haetaan henkistä yliotetta jo tulevan kauden Ykkösen derbyihin.

Viime kauden mieluisat muistot eivät keskiviikkoiltana juuri vaakakupissa paina, vaan AC Oulun täytyy jälleen todistaa kentällä, kenelle valtikka kaupungissa kuuluu. OPS juoksuttaa vastaan aina laadukkaan ja vaarallisen joukkueen – niin tälläkin kertaa. Usean avainpelaajan vaihdettua maisemaa on Palloseura ollut maltillinen siirroissaan, mutta joukkue vilisee silti laadukkaita pelaajia kuten Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Luizao. AC Oulu on harjoittellut koko talven hyvin ja pelannut harjoitusotteluita tasaiseen tahtiin. Keskiviikon testi on hyvä mittari joukkueen nykykunnosta ja erityisesti lukuisille nuorille pelaajille näytönpaikka oululaisyleisön edessä.

– Voitto lähdetään ilman muuta hakemaan. Lepäsimme ja pidimme lomaa viime viikon ja tällä viikolla saamme kaksi erittäin hyvää ottelua (OPS ja SJK lauantaina). Nämä kaksi ottelua antavat jälleen suuntaa miten pärjäämme vertailussa Ykkösen kärkikahinoihin ilmoittautuneita joukkueita vastaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Lähdemme pelaamaan rohkeasti omaa peliämme – aivan kuten tulemme jatkossakin pelaamaan. Haluamme kehittää peliämme ja meidän pelaajiamme niin, että me olemme kentällä se hallitsevampi osapuoli. OPS on totutusti kurinalaisesti puolustava joukkue ja vahva vastaiskuissa, joten meidän täytyy pystyä hyvään suoritukseen hyökkäys- ja puolustuspelissä, Malinen ennakoi.

AC Oululta on loukkaantumisten vuoksi sivussa Juuso Majava sekä Dritan Stafsula. Juhani Pennasen pelaaminen on epävarmaa kuumeilun takia, mutta AC Oululla on heittää tolppien väliin Pohjoiskalotin kovin konstaapeli, Juho Keskinen.

OPS – AC Oulu 14.3. Arina Areenalla klo 18:30.