Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa sunnuntaina AC Kajaanin Ykkösen ottelussa Raatin tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. Ottelu pyörähtää käyntiin klo 18:30. Kotijoukkue lähtee katkaisemaan tappioputkeaan ja pitämään kiinni viidennestä sijastaan sarjassa.

AC Oulun elokuu sujui erittäin synkissä merkeissä, kun seitsemästä ottelusta onnistuttiin voittamaan vain yksi. Kolme viimeistä peliä ennen maaottelutaukoa päättyi tappioon, eikä näissä otteluissa oululaisjoukkue onnistunut maalinteossa kertaakaan. Parin viikon maaottelutauon aikana Rauno Ojasen valmentama miehistö on hionut kuvioitaan kuntoon loppukauden otteluita silmällä pitäen, ja sysimusta elokuu on jo unohdettu. Syyskuussa laivastonsininen joukkue pelaa kolme ottelua, joista kaikki pelataan Raatin stadionilla. Tavoitteena näissä otteluissa on nykyisen viidennen sijan säilyttäminen, ja perjantaina 20.9. panoksena on tervakaupungin herruus. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina kausi 2013 laitetaan pakettiin vierasottelussa Vantaalla.

Nousijajoukkue AC Kajaani on sunnuntaina Raatissa pakkovoiton edessä. Kolme ottelua voittanut ja 14 pistettä kerännyt joukkue voi kaikki neljä ottelua voittamalla kerätä 26 pistettä, mutta tuskin kovinkaan moni sijoittaa enää rahojaan AC Kajaanin säilymisen puolesta. Elokuun lopussa Mika Lumijärven luotsaama miehistö yllätti Ilveksen Tampereella, joten hyvänä päivänään kyseessä on erittäin viheliäinen vastustaja. Eroa putoamisviivan yläpuolella majailevaan FC Viikinkeihin on ennen viikonlopun otteluita yhdeksän pistettä.

Seurat ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Toukokuussa AC Oulu voitti Raatin stadionilla lukemin 3-2, ja heinäkuussa nousijajoukkue AC Kajaani kaatui kotonaan numeroin 1-2. Hampuriin siirtynyt Matias Ojala viimeisteli maalin molemmissa kohtaamisissa, mutta nyt pöytä on katettu jälleen uusille sankaritarinoille. Tuloksista huolimatta AC Kajaani on osoittanut, ettei varaa ole pieneenkään aliarviointiin. Nopeat kajaanilaishyökkääjät tulevat pitämään sunnuntain ottelussakin oululaisjoukkueen puolustajat työllistettyinä.

– Meillä ei ole mitään muuta tavoitetta ottelusta, paitsi voittaa. Peliesityksemme eivät ole täysin vastanneet huonoja tuloksia, mutta nyt taistelu ja taito tulee kääntää tulokseksi. AC Kajaani ei ole taatusti luovuttanut ja se haluaa näyttää osaamistaan ”paikallisottelussa”. Heillä on hyökkäyspäässä nopeita pelaajia, jotka ovat etenkin vastahyökkäyksissä vaarallisia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#21 Aapo Heikkilä – pikakiitäjä, joka ei pelkää haastaa vastustajan puolustajia.
#19 Joni Mäkelä – taitava hyökkääjä, jolta odotetaan maaleja.

Seuraa heitä, AC Kajaani:
#1 Daniel Kollar – FC Hongan maalivahti. Parhaimmillaan lähitorjunnoissa
#2 Janne Putaala – Oulussa opiskeleva toppari on käynyt myös AC Oulun harjoituksissa pitämässä tuntumaa yllä

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä Tuure Siira sekä flunssan kourissa oleva Sami Hyvärinen. Juho Meriläinen palaa vahvuuteen kolmen viikon huililta. AC Oulun kokoonpanossa nähdään myös Mika Nurmelan poika Anselmi Nurmela, joten isä-poika duo on sunnuntaina hyvin mahdollinen!

AC Oulu – AC Kajaani
Sunnuntaina 15.9. kello 18:30
Raatin stadionilla

Katso ottelu livenä netistä 5 euron hintaan!>>

Kalevan kumppanikortilla kaksi yhden hinnalla aurinkokatsomoon! (vain lippuluukulta ostetut liput – ei voida yhdistää muihin etuihin)

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle