AC Oulu otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun kaikki kolme edellistä otteluaan voittanut SJK kaatui Raatin stadionilla lukemin 2-1. Jännittävässä ja tapahtumarikkaassa ottelussa kotijoukkueen maalit iskivät Dani Hatakka sekä Matias Ojala. Vieraiden ainokaisesta vastasi Gert Kams.

Upeassa säässä pelattu ottelu tarjosi sitä, mitä jalkapallotapahtuma parhaillaan tarjoaa – kolme komeaa maalia, kaunista peliä, kovia taklausia ja tämä kaikki vieläpä mahtavassa kesäsäässä.

Ottelun avausjakso alkoi vieraiden pienoisella hallinnalla. Kovalla asenteella kotijoukkueen kylkeen iskenyt SJK ei antanut kotijoukkueelle senttiäkään periksi oman pelinsä rakentelussa. Alun jälkeen puntit tasoittuivat nopeasti ja AC Oulu pääsi omaan peliinsä paremmin sisään. Etenkin oikealla laidalla jälleen kerran hyvin pelannut Aapo Heikkilä väläytteli nopeuttaan useaan otteeseen. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon 12. minuutin kohdalla – erikoistilanteiden erikoismies Mika Nurmela tykitti kulmapotkusta palautuneen pallon komella volleylla takaisin kohti vieraiden maalia. Ensimmäisenä palloon ehti Matias Ojala, joka jatkoi pallon maalin eteen ehtineelle Dani Hatakalle, joka pussitti AC Oulu-uransa avausmaalin lähietäisyydeltä. Maali toi kotijoukkueelle lisää virtaa ja kuskin paikan ottikin kotijoukkue. SJK joutui rikkomaan yhä enemmän ja kortti alkoi nousta erotuomarin etutaskusta. Kun 28. minuuttia oli pelattu, karkasi Heikkilä jälleen oikealta laidalta ohi Timo Rauhalan, keskittäen matalan pallon takaviistossa odottaneelle Tuure Siiralle. Siiran veto jäi torsoksi, mutta paluupallon survoi lopulta maaliin hyökkääjänä pelannut Ojala. Maalin jälkeinen kymmenminuuttinen oli tapahtumarikas – Nurmelalla ja Heikkilällä oli paikat iskeä tauluun jo 3-0-lukemat, siinä kuitenkin onnistumatta. SJK-toppari Matti Lähitie hankki itselleen aikaisen suihkukomennuksen 33. minuutin ja 38. minuutin kohdalla saaduilla varoituksilla. Ulosajon jälkeen vierasjoukkue syttyi taisteluun. Palkinto syntyi avausjakson toisella lisäaikaminuutilla, kun Kams oli ensimmäisenä Jusun ampuman vapaapotkun irtopallossa. Näin ollen kavennusosuma tuli kotijoukkueen kannalta huonoimpaan mahdolliseen paikkaan.

Toiselle jaksolle SJK tuli ryminällä. Kotijoukkue ei kyennyt koko jakson aikana hyödyntämään ylivoimaansa, vaan heikko syöttöpeli takasi liian lyhyet hyökkäykset. Näin ollen vahvasti esiintynyt SJK sai painettua peliään kohti oululaispäätyä. Kotijoukkueen parhaat paikat siunaantuivat Joni Mäkelälle ja Daniel Owusulle, mutta laukaukset painuivat ohi maalin. SJK sai toisen jakson aikana useita erikoistilanteita, mutta AC Oulu kesti lähentelyt uhrautuvalla puolustuspelaamisella. Ottelun lopussa nähtiin vielä kaksi puhuttavaa tilannetta – ensin vierasjoukkue vaati rangaistuspotkua Daniel Caumon kaaduttua rangaistusalueella. Lisäajan kolmannella minuutilla SJK-hyökkääjä Toni Lehtinen otti niin ikään toisen keltaisen korttinsa typerän käsivirheen seurauksena. Piinaava toinen jakso päättyi lopulta ja AC Oulu nappasi komeat kolme sarjapistettä aiheuttaen SJK:lle kauden avaustappion. Voiton myötä AC Oulu nousi sarjataulukossa jaetulle neljännelle sijalle yhdessä FC Hakan kanssa. Kärjessä olevalla FC KooTeePee:llä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

SJK loi painetta AC Oulun maalille, mutta puolustus hoiti tilanteet mainiosti (Jouko Kylmäoja)

– Älyttömän hyvä fiilis. Voitettiin sarjakärki ja otettiin kolme arvokasta pistettä. Avausjaksolla teimme kaksi hyvää maalia ja paikat oli ratkaista ottelu. Sitten nukahdettiin ja päästettiin kaverin kaventamaan lisäajalla. Toisella jaksolla pelimme ei oikein auennut ja etenkin ylivoiman hyödyntäminen ei ollut riittävän hyvällä tasolla. SJK on todella kova joukkue ja he omalta osaltaan tietysti tekivät meidän ottelusta vaikean, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Ihan ensiksi täytyy nostaa jätkille hattua siitä, kuinka kovan työn he tekivät tänään. Näytimme miksi meitä on povattu sarjan kärkipäähän, mutta tänään ei vaan riittänyt. Oulu on hyvä joukkue ja ansaitsi voittonsa, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Daniel Owusu
2 sarvea Dani Hatakka
1 sarvi Matias Ojala

AC Oulun lähettämä livelähetys ei toiminut ottelussa toivotulla tavalla Raatin lähetyspään laitteiston odottamattoman vian vuoksi. Vikaa paikallistetaan ja korjataan parhaillaan, jotta vastaavaa vikatilaa ei jatkossa pääsisi syntymään. AC Oulu palauttaa rahat kaikille palvelun ostaneille. Asiakkaita pyydetään lähettämään tilinumero osoitteeseen [email protected] siitä osoitteesta, josta palvelun tilasi. AC Oulu pahoittelee asiaa.