Uutinen Edustus

Miesten Ykkösen otteluohjelma kaudelle 2020 julkaistiin eilen Palloliiton toimesta. Luvassa on muutoksia, sillä käytössä on uusi sarjajärjestelmä. AC Oulun toimistolla ohjelma otettiin positiivisin mielin vastaan.

Kaudella 2020 Ykkösen sarjaohjelma uudistuu. Viime vuosina pelatun kolminkertaisen sarjan sijaan tällä kaudella pelataan ensin 22 ottelukierroksen mittainen runkosarja, jolloin kaikki sarjan joukkueet kohdataan kerran kotona ja kerran vieraissa. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Kuuden joukkueen alaloppusarjasta 3 huonointa tippuu kaudelle 2021 Kakkoseen. Yläloppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2-4 sijoittuneet joukkueet pelaavat pudotuspelit paikasta Veikkausliiga-karsintaan.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen näkee uudistuksessa hyviä puolia.

– Uusi sarjajärjestelmä tuo ainakin sen, että enää ei tarvitse vääntää siitä missä käydään kahdesti vierasreissulla ja missä kerran. Kolminkertaisessa sarjassa tämä aiheutti aina napinaa, ”Äffä” kommentoi.

AC Oulun sarja-avaus tapahtuu lauantaina 18.4. vierasottelussa MYPA:a vastaan. Ensimmäisen kotiottelun ajankohta on lauantai 25.4. jolloin vastustajaksi asettuu FF Jaro. AC Oulun kotipeleistä 7 otellaan lauantaina, 2 perjantaina ja 2 keskiviikkona. Runkosarja päättyy AC Oulun osalta 29.8. kotiottelulla SJK Akatemiaa vastaan.

– Seuran näkökulmasta otteluohjelma on päällisin puolin hyvä. Toiveet menivät pääasiassa läpi ja saadaan pelata kotiotteluita lauantaisin. Koska kierroksen 12 vieraspeli pelataan Pietarsaaressa vasta heinäkuussa, tulee siinä melkoinen otteluruuhka, mutta toisaalta saadaan taas juhannuksena pidempi huili ja saattaapa jokunen seuraihminen päästä paikan päälle Pietariin Suomen EM-otteluun Belgiaa vastaan. Vähän sellainen plus miinus nolla tilanne, pyörittelee Meriläinen sarjaohjelman hyviä ja huonoja puolia.

AC Oulu on aikaisempina kausina seurannut tarkkaan kotiotteluiden liikevaihtoja ja ynnäillyt tuloja sekä menoja Excel-taulukoissa. Näinpä seuralla on vahvat perusteet sille, että kotiottelut kannattaa pelata nimenomaan lauantaisin. Myös perjantait sekä arkipyhiä edeltävät päivät (esim. helatorstaita edeltävä keskiviikko) ovat kohtuullisen hyviä ajankohtia kotipeleille. Sunnuntaisin osa kuluista (henkilöstö) tulee tuplana ja tätä ei helposti oheismyynnillä paikata.

– Kotona pelaamme ehottomasti mieluiten lauantaisin klo 17. Se on tutkitusti paras ajankohta liiketoiminnan kannalta ja varmasti myös monelle katsojalle mieluinen ajankohta. Tärkeää otteluohjelmassa olisi löytää pitkässä juoksussa runkopäivät, jolloin pelataan. Näin ihmiset oppivat tulemaan paikalle, Meriläinen paaluttaa terveisiään Palloliiton suuntaan.

AC Oulun otteluohjelmaan pääsee tutustumaan tarkemmin kotisivujen ottelut-osiossa.

OSTA KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ