Uutinen Edustus

Jalkapallon Miesten Ykkönen potkaistaan käyntiin 27. huhtikuuta. Sarja paketoidaan päätökseen 4. lokakuuta, kun kymmenen joukkuetta ovat ottaneet mittaa toisistaan. AC Oulun leirissä sarjaohjelmaan ollaan erittäin tyytyväisiä.

AC Oulu on Ykkösen pohjoisin joukkue. Vielä edellisellä kaudella OPS, SJK ja AC Kajaani pitivät AC Oulun vierasmatkat siedettävinä, mutta kyseisten joukkueiden poistuttua sarjaporrasta joko ylemmäs tai alemmas, on laivastonsinisillä edessä pitkä kesä linja-auton kyydissä. Paikallisottelun, Seinäjoen ja Kajaanin sijasta navigaattoriin näppäillään HIFK:n ja FC Jazzin nousujen sekä JJK:n tippumisen ansiosta Helsinki, Pori ja Jyväskylä.

Isoista kilometreistä huolimatta AC Oulun leirissä ollaan erittäin tyytyväisiä otteluohjelmaan sekä pelillisesti, että kotiotteluiden järjestämisen näkökulmasta.

– Älyttömän hyvä ohjelma. Ei ole liian pitkiä taukoja, mutta ei otteluruuhkaakaan. Ohjelma näyttää ehyemmältä kuin viimeksi. Nyt pystymme harjoittelemaan pelien välissä paremmin. Hirveitä kilometrejä kauden aikana kertyy, mutta matkustamme pitkille matkoille edellisenä päivänä, joten nekään ei ole ongelmia. Lisäksi korttirinki pitää mielen virkeänä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen veistelee.

AC Oulun toiveena kotiotteluiden suhteen oli lauantaipelit – ja niitä myös saatiin.

– OPS:n pudottua, olemme yksin pääkäyttäjä Raatissa. Tämä takasi meille joustavampaa ohjelmaa myös kotikentälle. Lisäksi halusimme kokeilla perjantaita ottelupäivänä ja saada paljon pelejä sunnuntain sijasta myös lauantaille. Meidän ottelutapahtuman ja sen kehittämisen näkökulmasta olemme erittäin tyytyväisiä otteluohjelmaan. Meillä on hienot mahdollisuudet tehdä AC Oulun kotimatseista hienoja ja viihdyttäviä tapahtumia, AC Oulun monitoimimies Juho Meriläinen esittelee.

Katso Ykkösen otteluohjelma täältä>>

AC Oulun osalta otteluohjelma lisätään omille kotisivuille lähipäivinä.