Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt neljä uutta pelaajasopimusta neljän nuoren pelaajan kanssa. Maalivahti Juuso Särkelä, keskikenttäpelaaja Samuel Kurttila sekä puolustajat Niko Ronkainen ja Samuli Leppälä nähdään ensi kauden Laivastonsinisissä.

Viime kaudella lähinnä OLS:n B-junioreissa pelannut nelikko edustaa tulevalla kaudella AC Oulua. Nuoret miehenalut tullaan näkemään A-juniorien otteluiden lisäksi talven mittaan kentällä myös edustusjoukkueen otteluissa. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia. Samuel Kurttila on syntynyt vuonna 2000, loput kolme vuonna 1999. 

Puolustaja Samuli Leppälä oli AC Oulun sopimuspelaaja jo viime kaudella. Vastuuta kertyi kuuden ottelun verran harjoituspeleissä. 

– ”Pälä” oli meidän mukana jo tämän kauden harjoituksissa, ja vaikka ei pelaamaan vielä päässytkään (sarjapeleissä) niin osoitti että alkaa olla valmis kovempiin peleihin kuin menneellä kaudella, kertoo urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Maalivahti Juuso Särkelä nähtiin viime kaudella AC Oulun maalilla AC Takinkääntäjiä vastaan. 5-0 voittoon päättyneesä ottelussa Särkelä torjui lupauksia herättävästi. 

– Juusokin kävi meidän harjoituksissa paljon vaikka B-junioreissa pelasikin. Hänessä on paljon potentiaalia ja ”Jantsan” koulussa sitä varmaan saadaan hyvin ulos mitattua, jatkaa Heikkinen. 

Puolustaja Niko Ronkainen pelasi myös kahdessa harjoitusottelussa edustusjoukkueen paidassa viime kaudella. Toisessa ottelussa hän teki komean kaukolaukausmaalin.

– ”Ärrä” täytti vastikään 17 vuotta. Alla rikkonainen kausi loukkaantumisten takia. On ehtinyt jo esittää meidän harjoituksissa ja harjoituspelissä lupaavia otteita. Tavoitteena hänen suhteen on ehjä kausi, kehittyminen tulee sitten takuu varmasti ’siinä sivussa’, analysoi Heikkinen. 

Nelikon nuorin Samuel Kurttila on lupauksia herättävä keskikenttäpelaaja. 
– Samuel tai meillä ”Junnuna” tunnettu keskikentän moottori. Kykyjä ja harjoittelumoraalia riittää. Jo viime talvena väläytteli meidän harjoituksissa vaikka iänsä puolesta mahtuisi vieläkin B-junioreihin. Kertoo aika paljon pojan taidoista, mutta myös siitä että kärsivällisyydestä ei ole hänenkään kohdalla haittaa, päättää Heikkinen. 

AC Oulun joukkue 2017 (Tilanne 10.11.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin, Juuso Särkelä

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala, Samuli Leppälä, Niko Ronkainen

Keskikenttäpelaajat: Jair, Samuel Kurttila

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen

Valmennusryhmä: Päävalmentaja Rauno Ojanen, Valmentaja Markus Heikkinen